Recepten – Drie zelfgemaakte hartige snacks

Twee weken geleden deelde ik drie vegan zoete snacks, lekker voor bij een kopje thee. Vandaag heb ik drie zelfgemaakte hartige snacks verzameld, ook alledrie vegan, en palmolievrij, en ook nog best wel gezond! Dus zoek je iets lekkers voor bij een drankje, of om te snacken tijdens een filmavondje, lees dan verder. 

Boerenkoolchips

Vorige winter had ik wat boerenkool over na het maken van stamppot, het perfecte moment om te experimenteren met boerenkoolchips. Ik had dat al een aantal keer gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt.

fullsizerender_1

Na wat verschillende dingen proberen kwam ik uit bij deze versie met tahin en citroensap, waar ik erg blij van werd!  Net uit de oven vind ik de boerenkoolchips het lekkerst, dus ik bak steeds één portie, maar je kunt gerust meer maken en na het afkoelen in een afgesloten bakje bewaren. Heerlijk als snackje, maar ook erg lekker als bijgerecht of in een salade.

Geroosterde kikkererwten

Voordat ik ze zelf een keer gemaakt had, snapte ik niet zo goed waarom iedereen zo enthousiast was over geroosterde kikkerwerwten. Ik vind kikkererwten best ok, maar om ze nou als snack te eten? Maar wat blijkt, als je kikkererwten roostert worden ze superlekker knapperig en smaken ze eigenlijk helemaal niet meer echt naar kikkererwten.

FullSizeRender_1

Ik maak ze vaak om door een salade te doen, of als croutons in de soep te gebruiken, maar heb dan meestal de helft al opgesnoept voordat ze op m’n bord belanden. Je kunt natuurlijk helemaal los gaan met je eigen favoriete kruiden, maar ik vind deze variant met kurkuma en knoflookpoeder erg lekker.

Chips uit de oven met een groen knoflookdipje

Chips is altijd al een van mijn favoriete hartige snacks geweest, dus kun ik het niet laten om eens te proberen zelf chips te maken in de oven, en dat werkte prima! En omdat ik chips altijd het lekkerst vind met een dipje erbij, maakte ik er meteen een dipje bij van wat ik toevallig in huis had, en dat resulteerde in een mooi mintgroene knoflookdipje van zijdentofu.

FullSizeRender

Het is wat meer werk dan een zak chips opentrekken, maar dan heb je ook wel een veel lekkerdere verse snack waar ik in ieder geval veel meer van geniet! Het recept voor de chips en de dip vind je hier.

3 gedachtes over “Recepten – Drie zelfgemaakte hartige snacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s