Leuke dingen – Nieuw gratis magazine VegaFriendly

Misschien ben je ’m al ergens tegengekomen, het nieuwe gratis tijdschrift VegaFriendly, met interviews, lekkere vega(n) recepten en veel interessante kookboeken. Ik ben eerlijk gezegd niet zo snel onder de indruk van dit soort gratis tijdschriften, het is vaak meer reclame dan inhoud, maar ik moet zeggen dat VegaFriendly me heel erg heeft verrast. Het is goed geschreven, er staan leuke interviews in, en vooral heel veel lekkere recepten. En je kunt nog iets geweldigs winnen ook! Maar daarover later meer.

Wat de recepten betreft sprak vooral het artikel met vegan tapas me aan. Tapas zijn vaak niet vegetarisch, laat staan vegan, maar VegaFriendly heeft een paar erg lekkere gevonden. Ik werd het blijst van het recept voor papas arrugadas met peterselievinaigrette, dat ik absoluut een keer ga maken. Deze zoute gerimpelde aardappels heb ik tijdens vakantie op de Canarische eilanden een paar keer gegeten, en ik vond ze echt heerlijk. Ik had alleen geen idee hoe je aardappels zo lekker krijgt. Nu dus wel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veel van de recepten in VegaFriendly zijn vegan, andere zijn vegetarisch. De meeste daarvan zijn volgens mij heel makkelijk vegan te maken door een of twee ingrediënten te vervangen. Bij alle recepten is aangegeven uit welk kookboek ze komen, zodat je precies weet waar je terecht kunt voor meer, als een bepaald recept je bevalt. Ik vind het heel handig om zo een paar recepten uit een boek uit te kunnen proberen voordat ik weer een nieuw kookboek aanschaf.

En ik zei het hierboven al, er staat ook nog eens een hele interessante winactie in VegaFriendly. Je kunt namelijk een driegangendiner voor twee personen winnen, dat bij je thuis wordt gekookt door Alexander Gershberg, de auteur van het ontzettend mooie kookboek Vegan for Friends. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een mailtje sturen! Waarom vertel ik dit eigenlijk? Hoe minder mensen hiervan weten, hoe meer kans ik zelf maak. Want dat ik dit wil winnen lijkt me duidelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benieuwd geworden naar dit gratis magazine? Het is te vinden in een groot aantal vegetarische en vegan horecazaken in de randstad, bijvoorbeeld bij SLA, en daarnaast in boekhandels. Lukt het nou niet om een gedrukt exemplaar te bemachtigen, dan kun je hier de digitale versie lezen. Scheelt ook nog weer eens papier! Wanneer de tweede editie van VegaFriendly exact uitkomt, is nog niet bekend, maar waarschijnlijk begin volgend jaar. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

[Deze blog bevat een affiliate link.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s