Recepten – Drie heerlijke desserts

Na de drie zelfgemaakte hartige snacks van vorige week, alledrie vegan, palmolievrij, en ook nog best wel gezond, heb ik vandaag drie recepten verzameld voor ontzettend lekkere desserts, waar precies hetzelfde voor geldt. En heb je zin in iets extra lekkers, combineer dan de crumble met een van de smaken ijs! 

Bananenijs: kokos-limoen en chocola-karamel

Bananenijs is iets wat ik met regelmaat voorbij zag komen op Facebook en in blogs, en waar iedereen razend enthousiast over deed. Toen ik het twee jaar geleden voor het eerst zelf heb gemaakt om te kijken what all the fuss was about, was ik na de eerste hap meteen om.

Het was het lekkerste ijs dat ik ooit heb gegeten. Heerlijk romig en zoet, zonder te zoet te zijn. Het is dat ik het net zelf had gemaakt, anders zou ik niet geloven dat het puur en alleen banaan was. Door een paar ingrediënten toe te voegen aan de bevroren banaan maak je er heel simpel ijs in een andere smaak van. Probeer bijvoorbeeld eens dit bananenijs met kokos en limoen of met chocola en karamel.

Apple blueberry crumble

Ik kan niet zo goed kiezen of deze apple blueberry crumble nou een lekker warm fruitig ontbijtje is, perfect voor een koude ochtend in het weekend (vandaar dat je ‘m ook tegenkomt in dit lijstje heerlijke warme ontbijtjes), of juist een heerlijk dessert. En waarom zou ik ook kiezen? Deze crumble is gewoon heel lekker en doet het prima als ontbijt en ook als toetje, en eigenlijk ook als snack op elk ander moment van de dag! Voor een nog luxer dessert combineert de crumble heel lekker met het hierboven genoemde bananenijs met limoen en kokos.

FullSizeRender_3

Je kunt de crumble natuurlijk ook met een andere combinatie van fruit maken. Ik vind de smaken van appel en blauwe bessen samen echt heel lekker, maar perzik en framboos lijkt me ook een heerlijke combi, of peer en braam. Het recept voor de crumble vind je hier.

Fruitig bananenijs met cranberry’s en gojibessen

Ik zei het hierboven al, als je eenmaal zelfgemaakt ijs van banaan hebt geproefd wil je nooit meer anders. Daarom als derde dessert vandaag nog een smaak bananenijs. Deze variant is heerlijk zoet en romig door de banaan en tegelijkertijd lekker fris door de cranberry’s en gojibessen.

FullSizeRender_1

Als ik het niet zelf had gemaakt, had ik bijna niet geloofd dat dit ijs maar drie ingrediënten heeft en 100% uit fruit bestaat. En het is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Kijk hier hoe je dat doet.

3 gedachtes over “Recepten – Drie heerlijke desserts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s