Recepten – Drie keer een recept met maar één ingrediënt 

Toen ik vorige week drie recepten voor ontzettend lekkere vegan desserts verzamelde, bedacht ik me dat het ook leuk zou zijn om een keer drie recepten met elk maar één ingrediënt te delen. Eén daarvan hebben jullie vorige week al gezien namelijk, maar die is zo ontzettend lekker, dat ik ’m er gewoon nog een keer bij zet.

Toen ik deze recepten schreef, vroeg ik me wel een beetje af of het niet te ver ging om het een recept te noemen, gooi het ene ingrediënt in de keukenmachine (want bij elk van de drie is dat wat je ermee doet), maar het resultaat was steeds zo lekker dat je helemaal niet doorhebt dat je iets zo simpels eet/drinkt. En natuurlijk kun je er nog andere dingen aan toe voegen voor een andere smaak, maar ook de basisvariant is juist erg lekker!

Bananenijs

Ik zei het vorige week al: bananenijs is iets wat ik met regelmaat voorbij zag komen op Facebook en in blogs en waar iedereen razend enthousiast over deed. Toen ik het twee jaar geleden voor het eerst zelf heb gemaakt om te kijken what all the fuss was about was ik na de eerste hap meteen om.

FullSizeRender_3

Het was het lekkerste ijs dat ik ooit heb gegeten. Heerlijk romig en zoet, zonder te zoet te zijn. Het is dat ik het net zelf had gemaakt, anders zou ik niet geloven dat het puur en alleen banaan was. Lees hier hoe je het maakt.

Verfrissend watermeloensap

Vorig jaar zomer, op denk ik de warmste dag van het jaar, vond ik het een mooi moment om een recept voor een verfrissend sapje van watermeloen te plaatsen. Al is recept wel een groot woord hiervoor. Mag je “gooi een stuk watermeloen in de blender” een recept noemen? Ik vond dat het wel mocht, het was veel te warm om je druk te maken en lang in de keuken te staan.

FullSizeRender_1

En net als bij bananenijs (“gooi een bevroren banaan in de keukenmachine”), is het resultaat net zo lekker als bij een recept met veel ingrediënten. Of misschien zelfs nog wel lekkerder! Kijk hier voor het “recept”.

Simpele maar oh zo lekkere zelfgemaakte amandelpasta

Elke keer als ik zelf amandelpasta maak, is het zo op. Het is echt heel lekker op een broodje, een cracker of pannenkoeken, maar ook op een fruitsalade is het heerlijk, of roer eens een schep door warme havermoutpap. Je kunt een simpele pasta maken met alleen maar amandelen, maar de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos.

fullsizerender

Zo wil ik ook wel eens proberen om zelf pindakaas te maken, en een combinatie van verschillende noten en misschien ook wel pitten lijkt me ook erg lekker. En als je het zelf maakt, kun je ook allerlei smaakjes toevoegen. Wat cacao- of carobepoeder voor een chocopasta, of juist zeezout en wat kruiden voor een hartige variant. Maar ook juist de versie met alleen amandelen is heerlijk! Klik hier voor het basisrecept voor amandelpasta.

Een gedachte over “Recepten – Drie keer een recept met maar één ingrediënt 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s