Recepten – Drie keer groente maar dan anders

De laatste maanden plaats ik normaalgesproken m’n “normale” blog op woensdag en op vrijdag een verzamelblog met drie recepten. Deze week doe ik dat even andersom, gewoon omdat het kan. De Palmolievrij Challenge loopt namelijk nog tot en met morgen, en daar kan ik dan mooi vrijdag op terugblikken.

De categorie waarin ik vandaag drie recepten heb verzameld is “groente maar dan anders”. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar als je de recepten hieronder ziet, snap je het denk ik wel. Dit zijn allemaal recepten waar groente op een andere manier in is verwerkt dan standaard. En ik blijk zo veel van dit soort recepten op m’n blog te hebben staan, dat ik binnenkort nog wel een tweede (en misschien zelfs derde) lijstje van drie recepten in deze categorie kan delen!

Havermoutmuffins met courgette en wortel

Ik ben groot fan van havermout, als warme havermoutpap in de winter of overnight oats in de zomer, maar vooral ook als ingrediënt om mee te bakken. Zo bak ik er heel vaak muffins mee. Voor de variatie, en ook afhankelijk van wat ik op dat moment in huis heb, doe ik er steeds net wat anders in. Meestal is dat fruit, maar ook met geraspte wortel (of wortelpulp die overbleef na het maken van een sapje) had ik ze al eerder gemaakt, dan smaken ze naar carrot cake.

FullSizeRender

Toen ik een keer courgettes in huis had, leek het me leuk om eens proberen of dat ook werkt. Ik vond het een geslaagd experiment, de muffins waren supersmeuïg van binnen en lekker zoet door de rozijnen. Ik beloof je, als je deze muffins eet, heb je niet het idee dat je groente zit te eten, maar toch krijg je ongemerkt bij je ontbijt al een deel van je dagelijkse portie groente binnen. Ik word daar blij van!

Comfort food: groentefrietjes met knoflooksaus

Soms heb je behoefte aan comfort food, en dan is dit recept voor heerlijke (en ook nog eens heel fotogenieke) groentefrietjes met knoflooksaus absoluut een aanrader. Comfort food met een gezonde twist!

FullSizeRender

Niet alleen lekker met deze romige knoflooksaus van zijdentofu, maar ook met bijvoorbeeld guacamole of hummus. Het recept voor de frietjes en de saus vind je hier.

Geroosterde bloemkool met een tahinsausje

Bloemkool vind ik normaalgesproken maar een beetje een saaie groente. Ik vind het op zich wel lekker, maar word er niet heel enthousiast van. Tot ik in een restaurant een keer gefrituurde bloemkool kreeg, en dat is echt een heel ander verhaal. Dat was zo lekker, dat ik nog een tweede portie heb besteld.

FullSizeRender_2

Nou ben ik zelf niet zo van het frituren, maar wat je kunt frituren kun je vaak ook prima in de oven maken, dus ik ben gaan experimenteren met geroosterde bloemkool uit de oven, en ik vind het experiment geslaagd! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder in een keer een hele bloemkool heb opgegeten, maar ik heb met gemak de hele bak geroosterde bloemkool met tahinsaus gegeten als lunch en het was heerlijk!

 

6 gedachtes over “Recepten – Drie keer groente maar dan anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s