Recepten – Lekkere recepten voor de kerst

De sint is het land weer uit, dus we mogen het officieel weer hebben over de kerst. Nou ben ik zelf op vakantie dit jaar met de feestdagen (heel vervelend), dus zelf een kerstdiner koken zit er bij mij niet in, maar ik vond het wel leuk om net als de afgelopen twee jaar wat leuke ideeën met jullie te delen voor lekkere recepten. Ik vind namelijk dat kerst prima vega(n) kan, en dat je ook heerlijk kunt eten zonder je vol te stoppen met ongezonde dingen. 

Feestelijke drankjes zonder alcohol

Met de feestdagen willen we niet alleen lekker eten, maar daar willen we natuurlijk ook wat lekkers bij drinken. Nou is een glaasje wijn bij het kerstdiner natuurlijk hartstikke lekker en daar is op zijn tijd ook zeker niks mis mee, maar wat drink je bij een bijzondere gelegenheid als je geen alcohol mag of wil drinken?

FullSizeRender

Alcoholvrije drankjes worden toch vaak als wat minder feestelijk gezien, en in deze blog laat ik met vier ideeën voor alcoholvrije drankjes zien dat dat helemaal niet hoeft! Dus, geniet van deze drankjes bij het kerstdiner, of proost ermee op oudejaarsavond!

Kersttaartjes met pistache en granaatappel

Het kerstigste recept op m’n blog is absoluut het recept voor kersttaartjes met pistache en granaatappel. Erg lekker als dessert bij het kerstdiner, maar ook als taartje voor bij de koffie of zelf bij het kerstontbijt!

FullSizeRender kopie

Deze taartjes zijn heerlijk zoet door de dadels, maar ook fris door de granaatappel en limoen, en de kokoslaag is heerlijk romig. En door het rood en groen van de pistachenootjes en granaatappelpitjes zien ze er ook nog eens heel erg kerstig uit!

Meer lekkere ideeën voor het kerstdiner

Zoals ik hierboven al zei heb ik ook de afgelopen twee jaar al blogs gedeeld met ideeën voor de kerst. In deze blog van vorig jaar vind je niet alleen lekkere recepten voor het hele kerstdiner (voor-, hoofd- en nagerechten), maar ook voor lekkere dingen voor bij het kerstontbijt (een pannenkoekentaartje met bessensaus en salted caramel bijvoorbeeld, en zelfgebakken rozijnenbroodjes) en voor zoete en hartige hapjes (onder andere dadeltruffels, springrolls met mango en avocado, en sushi met tempé).

Goed en gezond eten kan prima smakelijk, uitgebreid en feestelijk, dus hopelijk heb ik hierboven wat inspiratie kunnen geven om heerlijk te genieten met de kerst!

4 gedachtes over “Recepten – Lekkere recepten voor de kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s