Leuke dingen – Laatste blog van het jaar!

Dit is mijn laatste blog van dit jaar. Het is pas 13 december, dus het jaar is nog niet echt om, maar wat mij betreft wel! Vanaf volgende week ben ik namelijk vier weken op vakantie (het heeft zo z’n voordelen, eigen baas zijn) en ik heb besloten dat ik mezelf ook vier weken vrij ga geven van m’n blog. Dat voelt wel even gek, ik heb nog niet eerder zo lang geen nieuwe blog op m’n site geplaatst, maar ik denk dat ik op deze manier tijdens m’n vakantie heel veel inspiratie op kan doen en volgend jaar met extra veel enthousiasme nieuwe blogs kan schrijven. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment om terug te blikken op 2017. Het is een beetje een cliché, en volgens mij denk ik dit elk jaar, maar wat is het een bijzonder jaar geweest! Ik ben een half jaar geleden voor mezelf begonnen, wat me echt heel erg goed bevalt (en niet alleen omdat ik mezelf dan veel vakantie kan geven), ik ben op de radio en op de tv geweest (allebei heel erg eng en buiten m’n comfort zone, maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk) en nog wel het belangrijkste, ik ben ten huwelijk gevraagd (en heb natuurlijk ja gezegd).

Naast deze mooie dingen zijn er ook minder leuke dingen gebeurd. Zo zijn in het voorjaar kort na elkaar allebei onze katten overleden. Brett en Tobias zijn 12,5 jaar mijn vriendjes geweest en ik mis ze nog steeds ontzettend. Gelukkig hebben we weer twee nieuwe poezebeesten in huis, Maartje en Joris, die het gemis een klein beetje verzachten. Of nou ja, ik zeg wel nieuw, ze zijn allebei flink op leeftijd en komen uit de opvang van de dierenambulance. Het was wederzijds even wennen, maar nu zouden we ze zeker niet meer willen missen!

Verder heb ik ook in 2017 weer geprobeerd om m’n leven een klein beetje duurzamer te maken. Zo ben ik op dit moment bezig met een verlengde Vegan Challenge, heb ik ook voor de tweede keer meegedaan met het Plasticdieet en de Buy Nothing New Month en voor het eerst met de Palmolievrij Challenge en de Minimalism Game. De Groene Challenge van dit jaar die me absoluut het meest is bijgebleven is de Heldenmaand die ik in september heb gehouden. Het dagelijks doen van een goede daad om de wereld een beetje te redden heeft tot hele mooie ontmoetingen geleid!

In 2018 wil ik hier natuurlijk mee doorgaan, m’n leven nog weer een beetje duurzamer maken en zo de wereld een beetje redden. Tijdens m’n vakantie zal ik daar verdere plannen voor maken. Wil je nu alvast inspiratie voor groene voornemens voor 2018?Lees dan m’n blog van afgelopen vrijdag, waarin ik een aantal ideeën bespreek. En in m’n blog van vorige week woensdag deelde ik alvast tips en recepten voor vegan gerechten voor tijdens de kerst.

FullSizeRender kopie

Als je me tijdens m’n vakantie ook een beetje wil blijven volgen, kijk dan op Instagram. Daar zal ik af en toe delen wat ik doe, of nou ja, waarschijnlijk vooral wat ik eet. Want daar heb ik nu al ontzettend zin in, heel veel vegan hotspots in de V.S. uitproberen en allemaal nieuwe dingen proeven. Ik gok dat m’n koffer op de terugweg vooral vol zit met eten.

Voor nu wens ik jullie allemaal gezellige feestdagen en alvast een heel mooi, gelukkig en gezond 2018! Tot volgend jaar!

4 gedachtes over “Leuke dingen – Laatste blog van het jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s