Groener leven – Minimaliseren na de vakantie – deel 2

Vorige week heb ik verteld hoe ik na de Minimalism Game ben blijven minimaliseren door voor alle spullen in huis de één-erin-twee-eruit-regel te hanteren en heb ik mijn lijstjes gedeeld met de spullen die erin en eruit waren gegaan tijdens de vakantie. De conclusie daarvan was dat er nog 55 dingen weg moesten om weer op nul uit te komen. Ondertussen heb ik ook nog een nieuwe jas gekregen, dus ging het zelfs om 57 dingen. 

Ik had eigenlijk afgelopen weekend spullen uit willen zoeken, maar toen lag ik met koorts onder een dekentje op de bank en mocht ik het nog even uitstellen van mezelf.  Gistermiddag moest ik er toch echt aan geloven. Dit was de eerste keer sinds de challenge dat ik weer zo veel in één keer weg deed, tot nu toe had ik het steeds goed bijgehouden, maar net als tijdens de Minimalism Game ging het eigenlijk weer heel makkelijk. Ik had zo weer de smaak te pakken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benieuwd wat ik gister allemaal heb weggedaan? Ik heb weer een lijstje bijgehouden:

 • 9 paar sokken
 • 3 haarklemmetjes
 • 2 kettinkjes
 • 9 CDs
 • 2 cassettebandjes
  (Ja echt, zou oud ben ik dus, dat ik m’n eerste muziek op cassette heb gekocht!)
 • 5 boeken
 • 1 dienblad
 • 1 serveerschaal
 • 1 chocoladefondueset
 • 2 zout-/pepervaatjes
 • 1 fietslampje
 • 1 colbertje
 • 1 vest
 • 15 ballonnen
  (Dat voelt een beetje makkelijk, de ballonnen per stuk meetellen, maar die zijn onder andere ter compensatie van haarelastiekjes en boodschappenzakjes, ook niet echt grote dingen, dus vond ik dat het mocht.)

Als je goed telt kom je zo op 53 en niet op 57, maar dat komt omdat ik gister heb besloten ook de twee fleece-dekentjes die we op vakantie hadden gekregen weer weg te doen. Twee er minder in, dus vier er minder uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Net als tijdens de Minimalism Game gooi ik deze dingen natuurlijk niet allemaal zomaar in de vuilnisbak, maar probeer ik ze een goede bestemming te geven en anders in ieder geval te recyclen. Het vest en het colbertje neem ik bijvoorbeeld mee naar een kledingruilfeestje waar ik binnenkort naar toe ga en het kapotte fietslampje gaat in de elektronicabak. Verder bewaar ik de fleecedekentjes, het dienblad, de serveerschaal, de boeken, de kettinkjes, de zout-/pepervaatjes en de fondueset voor de kringloopwinkel (of iemand anders moet ze graag willen hebben, dat mag ook!).

Het voelde weer heerlijk gister om spullen op te ruimen, uit te zoeken en weg te doen. Ik blijf dus gewoon lekker doorgaan op deze manier, net zo lang tot we alles wat we in huis hebben echt graag willen houden en/of nodig hebben. En misschien zal ik af en toe wel lijstjes blijven delen op m’n blog.

5 gedachtes over “Groener leven – Minimaliseren na de vakantie – deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s