Recepten – Drie keer groente maar dan anders – deel 2

In november deelde ik al een blog waarin ik drie recepten had verzameld in de categorie groente maar dan anders, en ik blijk zo veel van dit soort recepten op m’n blog te hebben staan, dat ik vandaag een tweede lijstje van drie recepten in deze categorie kan delen! “Groente maar dan anders” klinkt misschien een beetje vaag, maar als je de recepten hieronder ziet, snap je het denk ik wel. Dit zijn allemaal recepten waar groente op een andere manier in is verwerkt dan standaard.

Frisse salade met doperwten, munt en broccolisteel

Een frisse salade met doperwten, munt en wat? Ja echt, de steel van een broccoli. Als je broccoli eet, eet je normaalgesproken alleen de roosjes en blijft de steel over. De meeste mensen gooien die weg, wat natuurlijk zonde is, maar wat moet je er anders mee? Ik wist dat ook niet zo goed, dus bewaarde de steel meestal in de koelkast tot ik weer een vers sapje ging maken en gooide ’m dan bij de rest van de groente en het fruit door de juicer. Een groot voordeel van de broccolisteel boven de roosjes is namelijk dat de steel in de koelkast best een tijdje goed blijft.

FullSizeRender_4

Maar nu heb ik ook een heerlijke manier ontdekt om broccolistelen op te eten! Toen ik een keer zin had in een salade, maar geen boodschappen had gedaan, vond ik een broccolisteel in de koelkast, wachtend op een sapje, en doperwten in de vriezer. Verder hadden we verse munt en nog een klein stukje komkommer. En zo is deze frisse salade ontstaan. Ik vond ’m echt superlekker en heb ’m inmiddels al meerder keren gemaakt.

Zoete-aardappelpannenkoekjes

Zoete aardappels zijn inmiddels een vast ingrediënt in mijn keuken en ik probeer hier steeds weer nieuwe dingen mee uit. Bij zoete aardappels denk je misschien eerder aan avondeten, maar ze doen het ook prima in bakrecepten! Van slechts drie ingrediënten bak je bijvoorbeeld deze lekkere pannenkoekjes.

FullSizeRender_3

De zoete-aardappelpannenkoekjes zijn zowel warm als koud heel lekker. Serveer ze bijvoorbeeld als ontbijt met vers fruit en een beetje maple syrup of neem ze mee als lunch met hartig beleg.

Courgettelasagne in een ovenpannetje

Op veel blogs kom je recepten tegen voor courgetti, spaghetti gemaakt van courgette, maar als je geen spiraalsnijder hebt en toch iets van courgette wil maken dat op pasta lijkt, dan is dit recept voor courgettelasagne in een ovenpannetje zeker een goed alternatief!

FullSizeRender_1

Als je nou ook geen ovenpannetjes hebt, zijn deze lasagnes prima te maken in andere kleine ovenschaaltjes, of maak je één grotere in plaats van twee kleintjes. Niet moeilijk om te maken en het is ook nog eens heel erg lekker! Eet het als voorgerecht, bijgerecht of als lunch met wat brood erbij bijvoorbeeld.

5 gedachtes over “Recepten – Drie keer groente maar dan anders – deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s