Lekker eten – Proeven bij Abel’s Deli in Utrecht

Blijkbaar was afgelopen woensdag, Valentijnsdag, een goede dag om nieuwe food-concepten te lanceren. ’s Ochtends mocht ik namelijk tijdens een heus valentijnsontbijt proeven van de nieuwe V-spreads van Mister Kitchen en ’s middags was ik uitgenodigd bij de tweede vestiging van Abel’s Deli in Utrecht. Ik kende Abel’s Deli al van station Utrecht Centraal, en vanaf vandaag zijn ze ook open op het Vredenburg, net buiten het station. Van die op het station werd ik wel blij, op weg van familie naar huis komen we vaak rond etenstijd langs Utrecht en halen daar dan wat te eten, en zo veel plekken zijn er daar niet om snel vegan gezond eten te halen. Of in ieder geval geen warm eten, want een broodje of een salade lukt altijd prima, maar bij Abel’s Deli verkopen ze dus een vegan pasta en een vegan couscous. Het aanbod op het Vredenburg is groter, dus ik was heel benieuwd wat er daar nog meer voor lekkers te krijgen zou zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met de warme dranken die we bij binnenkomst mochten proeven scoorden ze meteen een bonuspunt bij mij: ze hebben een goeie matcha latte, niet te zoet, en met keuze uit verschillende soorten plantaardige melk. En, iets heel leuks wat je nog maar op heel weinig plekken ziet, een roze latte gemaakt met bietenpoeder. Bij Abel’s Deli noemen ze ’m de love latte, heel toepasselijk voor valentijnsdag. Ik heb ’m zelf niet geproefd, ik kon de matcha niet weerstaan, maar om mij heen hoorde ik enthousiaste geluiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als voorgerecht werd de sushirrito geserveerd, een combinatie van sushi en een burrito, een sushirol die niet in kleine stukjes is gesneden en dus een beetje op een burrito lijkt, met ingrediënten als mais die je normaal ook in een burrito vindt. Ik had de variant met vegakip en ik vond de smaak wel verrassend. Daarna mochten we de nieuw gelanceerde currybowl proeven, speciaal voor Abel’s Deli ontwikkeld door driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Het duurde even voor de versie zonder kip de keuken uit kwam, maar het was het wachten absoluut waard. De curry op basis van kokosmelk (dus vegan als je het zonder kip bestelt) was echt heel lekker, mild en toch heel smaakvol tegelijk. Het licht was niet meer zo goed, en ik had ook gewoon trek, dus een mooie foto van de bowl is niet meer gelukt. Je zult me dus op m’n woord moeten geloven dat die zeker de moeite waard is!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helaas voor mij serveren ze nog geen vegan desserts bij Abel’s Deli, maar er is mij beloofd dat als er voldoende vraag naar is dat er dan misschien een vegan special van hun bijzondere softijscreaties gaat komen. Allemaal om vragen dus! Naast de maaltijden verkopen ze ook een heel uitgebreid assortiment aan bijzondere zoete en hartige snacks (waaronder vegan pesto), hun eigen olijfolies met een smaakje en binnenkort zelfs ook bloemen. Waar bij de maaltijden toch wel de nadruk wordt gelegd op gezond eten, is er bij de snacks juist ook van alles wat minder gezond is te krijgen. Voor ieder wat wils dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 gedachtes over “Lekker eten – Proeven bij Abel’s Deli in Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s