Lekker eten – Vegan lunchroom Your Foodprint in Gouda

In januari gaf ik antwoord op de vraag wat ik groen zou doen met een miljoen. Ik zei toen dat ik dan in ieder geval nieuwe duurzame initiatieven financieel wil steunen zodat zij van start kunnen met hun groene ideeën. En eigenlijk ben ik daar afgelopen jaar al mee begonnen, alleen uiteraard wel met veel lagere bedragen dan een miljoen. Ik heb namelijk via crowdfunding geld uitgeleend aan een aantal groene bedrijfjes. Ik kan m’n geld wel op m’n spaarrekening laten staan, maar daar krijg je tegenwoordig toch nauwelijks meer rente op, en zo kan ik niet alleen met m’n eigen gedrag, maar ook met m’n geld bijdragen aan een iets betere wereld. En het is ook gewoon heel leuk om deze enthousiaste mensen te kunnen helpen bij het verwezenlijken van hun droom. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het leek me een goed idee om een serie blogs te wijden aan de verschillende initiatieven die ik heb gesteund, en vandaag begin ik met vegan winkel en lunchroom Your Foodprint in Gouda (op Lange Tiendeweg 44, om precies te zijn). Marleen heeft al ongeveer 1,5 jaar een webshop waar ze vegan producten verkoopt, en nu vond ze het tijd voor een nieuwe stap: een fysieke winkel gecombineerd met een biologische lunchroom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben deze week bij haar in de winkel geweest, die net een klein weekje open was, en het was duidelijk dat ze er vol enthousiasme stond. En dat kon ik ook goed begrijpen, Your Foodprint zit op een mooie locatie in het centrum van Gouda, en het voelt direct als een heel gezellige plek. Het pand is mooi licht en leuk ingericht, hier kun je je prima even vermaken met een lekkere lunch of een gebakje, en ondertussen in de winkel kijken of je ook nog iets lekkers mee naar huis wil nemen. In de winkel verkoopt Marleen hetzelfde assortiment als op de webshop, uitgebreid met een aantal nieuwe producten, onder andere in de koeling en de vriezer. Ik kon het natuurlijk ook niet laten om een paar dingen mee naar huis te nemen, vooral omdat Your Foodprint verschillende producten verkoopt die niet zo gemakkelijk overal te vinden zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de lunchkaart vind je een aantal producten uit de winkel weer terug. Erg handig, dan kun je het eerst proeven en als het bevalt ook nog kopen voor thuis. Ik twijfelde even over het broodje wortelzalm met roomkaas, dat is iets wat ik altijd al eens wilde proeven, maar ik ging uiteindelijk toch voor het broodplankje met eiersalade van tofu en hummus. En dat bleek een goede keuze, die eiersalade was heerlijk! Voor die wortelzalm kom ik gewoon nog een keer terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 gedachtes over “Lekker eten – Vegan lunchroom Your Foodprint in Gouda

  1. Dorien zegt:

    Ziet er mooi uit daar! Handig ook dat je bij de lunch eerst een paar dingen kan proberen voordat je ze voor thuis ook koopt. Ik heb hier zo een paar potjes thee staan die ik zelden gebruik omdat de smaak heel anders was dan ik verwacht had. Jammer maar helaas. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s