Lekker eten in Den Haag – Goed eten bij Goed Eten

Deze categorie op m’n blog, met reviews van plekken binnen en buiten Den Haag waar je lekker, gezond, biologisch en vega(n) kunt eten, heb ik “lekker eten” genoemd, maar “goed eten” was misschien nog wel toepasselijker geweest. Het gaat immers om restaurants waar je goed kunt eten in alle betekenissen van het woord “goed”. Ik kan me zo voorstellen dat er een vergelijkbare gedachte zit achter de naam van het restaurant Goed Eten aan de Reinkenstraat in Den Haag waar ik vorige week mocht komen proeven. Ze doen die naam zeker eer aan, ik heb bij Goed Eten in alle opzichten goed gegeten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eigenlijk bleek Goed Eten precies te zijn wat ik al een hele tijd mis in Den Haag, volkomen onterecht blijkbaar, want het is er gewoon! Ken je dat, dat je geen zin of tijd hebt om zelf te koken, maar wel heel graag een fatsoenlijke gezonde, maar wel ook echt lekkere, maaltijd wil eten? In zo’n geval werkt standaard bezorg-eten gewoon niet wat mij betreft. Het is nooit echt waar ik zin in heb, of te ongezond of gewoon niet lekker genoeg. Precies voor die situatie is Goed Eten perfect. Ze hebben er gezond warm eten, alles ook nog eens biologisch, dat je kunt afhalen, laten bezorgen of ter plekke kunt eten, en het belangrijkste, het is echt heel lekker. Er zat zo ontzettend veel smaak aan alles wat ik heb geproefd!

Er staan veel vegetarische en vegan opties op de kaart bij Goed Eten, en indien gewenst kan daar vlees aan toegevoegd worden. Eigenaresse Jitske vertelde dat ze daarvoor gekozen heeft om het toegankelijk te houden voor zo veel mogelijk mensen. En het grappige is dat ze merkt dat vaste klanten vaak de eerste keer iets met vlees bestellen en als ze dan eenmaal geproefd hebben hoe lekker de gerechten zijn, bij latere bezoekjes vaak het vlees weglaten, omdat ze merken dat het ook zonder vlees hartstikke lekker is.

Op het pitabrood en de wraps na, worden alle onderdelen van de maaltijden in de eigen keuken gemaakt. Zo kunnen ze alles zelf in de hand houden, de ingrediënten, de kwaliteit en de smaak. En vooral dat laatste is waar Goed Eten zich wat mij betreft in onderscheidt, hoeveel smaak eraan het eten zit. Ik bedoel, gezonde maaltijden op basis van rijst, groente en peulvruchten, die kunnen ook best smakeloos zijn, maar bij Goed Eten is dat absoluut niet het geval. Ik kreeg door Jitske veel verschillende vegan gerechten van de kaart in kleine porties voorgezet, zodat ik zo veel mogelijk kon proeven, en alles was even smaakvol.

Als eerste kreeg ik de maaltijd van de week, een ontzettend lekkere Thaise curry met linzen, bloemkool en geraspte kokos. Bijna jammer dat die niet vast op de kaart staat, zo lekker was het! Verder kreeg ik de Curry no curry, de Umami en The Souk (zonder de niet-vegan yoghurt). Hier op de menukaart kun je lezen wat die gerechten precies inhouden. Vooral de Umami, en eigenlijk ook de Curry no curry, zou ik zeker aanraden als je zin hebt in een smaakvolle vegan maaltijd. Maar ook voor als je meer zin hebt in een burger hebben ze een geweldige optie bij Goed Eten. Ook de pita vegaburger met misospread mocht ik namelijk proeven, en ik kan me niet herinneren wanner ik voor het laatst zo’n ontzettend lekkere burger heb gehad! Naast de uitgebreide vaste kaart is er een wekelijks wisselend menu, waar vaak gerechten met ingrediënten uit het seizoen op staan, zodat ook mensen die vaak komen nog regelmatig wat nieuws kunnen kiezen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als toetje kreeg ik trouwens nog een stuk citroen “cheese”cake, net als de andere taartjes in de vitrine gemaakt door Barbataart. Alle taarten van Barbataart zijn glutenvrij, veganistisch, biologisch en zonder (geraffineerde) suikers, en die “cheese”cake was in ieder geval erg lekker! Ik kende al vegan cheesecakes op basis van cashewnoten of zijdentofu, maar een cheesecake met bloemkool was voor mij nieuw!

Laat je overigens niet afschrikken door de kleine bakjes eten op de foto’s, dat waren speciale miniporties voor het proeven. Wel kun je bijna alle gerechten op de kaart in een grote of kleine portie bestellen (maar dan wel een stuk minder klein dan op de foto’s), wat ik erg fijn vind, zodat je de portie kunt aanpassen aan hoeveel trek je hebt, wat voor minder voedselverspilling zorgt. En als je het toch niet op kunt, mag je altijd de restjes mee naar huis nemen (wat ik zelf ook gedaan heb, omdat ik het ondanks de miniporties echt niet op kreeg, zodat ik de twee dagen erna ook nog wat lekkers te lunchen had).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goed Eten is maandag t/m zaterdag open van 12:00 tot 20:30, voor de lunch en diner dus, en voor als je daartussenin trek hebt. Zoals gezegd kun je er afhalen (je kunt de gerechten dan zowel warm als koud meenemen), laten bezorgen en ook daar eten. Het is geen restaurant restaurant, maar het is wel echt een leuke plek om te zitten, een soort van gezellige huiskamer, met half open keuken en een toffe retro-inrichting die erg gastvrij aanvoelt. Volgens mij loopt het er erg goed, want in de tijd dat ik er zat liepen de bezorgers af en aan en ook mensen uit de buurt kwamen langs om eten te halen. Volkomen terecht wat mij betreft, want niet alleen het eten was heerlijk, het voelt ook echt alsof alles met liefde en oog voor kwaliteit wordt gedaan.

Helaas helaas valt de wijk waar ik woon net buiten het bezorggebied, anders wist ik het wel de volgende keer dat ik een luie dag heb en geen zin om te koken. Maar het was absoluut zo lekker dat ik vast wel eens in zo’n bui de luiheid aan de kant zet en op m’n fiets stap om het dan maar zelf te halen, of nog beter het daar op te eten!

2 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Goed eten bij Goed Eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s