Recepten – Drie keer groente maar dan anders – deel 3

In m’n eerste blog van dit jaar kondigde ik aan dat ik dit jaar graag weer nieuwe recepten wilde uittesten en uitschrijven. Helaas is dat er tot nu tot nog niet van gekomen, dus vandaag moeten jullie het nog even doen met deel 3 in de categorie Groente maar dan anders. Gelukkig is het jaar nog lang niet om en heb ik dus nog alle tijd om te werken aan nieuwe recepten! De recepten die ik vandaag heb verzameld zijn toevallig alledrie geïnspireerd door een Groene Challenge, ik heb ze er niet eens zo op uitgezocht.

Stamppotkroketjes

Dit recept bedacht ik tijdens een challenge tegen voedselverspilling. Ik had toen een restje andijviestamppot over en heb daar echt superlekkere kroketjes van gemaakt. Ze waren zo lekker dat helemaal geen gek idee is om een pan vol van je favoriete stamppot te maken speciaal voor de kroketjes , en het niet alleen te zien als oplossing voor restjes.

fullsizerender

Je kunt ze maken van welke stamppot je ook hebt, en van een klein beetje stamppot kun je al een paar kroketjes maken. Of je maakt een heel bord vol, zoals ik heb gedaan! Lees hier hoe je heel simpel een stamppot omtovert in kroketjes.

Boerenkoolchips met tahin en citroen

Nog een recept in de categorie stamppot en restjes opmaken. Als je niet alleen stamppot over hebt, maar ook een deel van de ongekookte boerenkool, maak er dan eens boerenkoolchips van!

fullsizerender_1

Ik had dat al een aantal keer gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Het voordeel van zelf maken is dat je er precies de smaken aan toe kunt voegen die je zelf lekker vind. Na wat experimenteren kwam ik uit bij deze versie met tahin en citroensap, waar ik erg blij van werd!

Doperwten-basilicumspread

Ook dit recept voor doperweten-basilicumspread is geïnspireerd door een Groene Challenge, in dit geval door het Plasticdieet. Ze zijn weer uit het assortiment (nog een extra reden dus om het zelf te maken), maar bij Albert Heijn hadden ze een tijdje verse groentespreads, die niet alleen erg lekker waren, maar waar tot mijn verbazing ook geen conserveermiddelen of andere gekke dingen in zaten. Vooral de variant met doperwten was bij mij favoriet. Maar ja, het zat in een plastic bakje, en dus heb ik geprobeerd of ik het ook zelf kon maken.

FullSizeRender_1

Dat bleek nauwelijks moeite te kosten en ook nog erg lekker te zijn! Deze spread is lekker op een broodje of cracker, gewoon zo puur of samen met ander beleg, maar ook als dip voor bij rauwkost of gebakken aardappels. Zo krijg je heel makkelijk wat extra groente binnen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s