Recepten – Drie recepten voor een heerlijke vegan paasbrunch

Vandaag (of gister, daar kan je over discussiëren) is de lente officieel begonnen en over anderhalve week is het alweer Pasen. Ik zit zelf eerste paasdag in het vliegtuig naar Zuid-Afrika, maar ik wilde toch even wat inspiratie delen voor een vegan paasbrunch. Bij Pasen denk je al snel aan eieren, en ik hoop met de onderstaande recepten te laten zien dat het je juist ook zonder een heerlijke brunch kunt samenstellen!

Pannenkoekentaartje met bessensaus en salted caramel

Dit pannenkoekentaartje heb ik ooit voor mezelf gemaakt om de eerste verjaardag van Het Grote Groene Geluk te vieren en het lijkt me perfect voor bij een uitgebreide brunch. Het bestaat uit boekweitpannenkoeken met daartussen laagjes zelfgemaakte bessensaus en ontzettend lekkere salted caramel gemaakt van dadels.

FullSizeRender_2

Ik heb toen een eenpersoons taartje gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook meer van alle ingrediënten nemen en een grote pannenkoekentaart maken. Als je er dan punten van snijdt, kun je heel mooi de opgebouwde laagjes zien! Het recept voor dit pannenkoekentaartje met bessensaus en salted caramel vind je hier.

Wortelcupcakes met kokostopping

Toen ik dit recept voor wortelcupcakes op m’n blog zette, stond er al een recept voor gezonde havermoutmuffins met wortel (en courgette) op m’n blog, maar deze cupcakes zijn iets totaal anders, dat beloof ik! De havermoutmuffins zijn heerlijk als gezond ontbijtje, maar ik kan me voorstellen dat je die niet zo snel zou voorzetten aan visite. Daarvoor smaken ze misschien ietsje te gezond.

fullsizerender

Met deze wortelcupcakes met kokostopping kun je juist prima voor de dag komen bij de brunch. Ja, ze zijn vegan en glutenvrij, en er zit ook nog eens groente in, maar geloof me, het is een echte traktatie!

Rozijnenbroodjes van volkoren speltmeel

Versgebakken broodjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken bij een brunch. Zelf broodjes bakken is eigenlijk heel eenvoudig, zeker met een mixer met deeghaken (vooral als je zo eentje hebt waar een kom aan vast zit, en laten wij die nou hebben), en sinds ik deze superlekkere rozijnenbroodjes van volkoren speltmeel heb ontdekt, heb ik ze al meerdere malen gemaakt, ook in andere varianten.

FullSizeRender

Voeg wat ander gedroogd fruit toe (gedroogde appels of gedroogde mango bijvoorbeeld) en ook wat gehakte noten voor een soort van mueslibollen, of maak juist een hartige variant met olijven en zongedroogde tomaatjes. Allemaal even lekker voor bij een brunch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s