Groener leven – Nog drie van mijn favoriete tweedehands kledingstukken

Vorige week deelde ik al eens drie van mijn favoriete tweedehands kledingstukken, om te laten zien dat je ook zonder nieuwe kleding te kopen leuk voor de dag kan komen. Dat vond ik zo leuk om te doen en ik kreeg zulke leuke reacties, dat ik vandaag nog eens drie van mijn favorieten heb uitgezocht. Stiekem bestaat al best een groot deel van mijn kledingkast uit tweedehands.

Het bloemetjesjurkje

Waar ik de vorige keer nog een kledingstuk deelde dat ik ontzettend intensief aan het afdragen ben (de bloemetjeslegging die ik eerst onder jurkjes droeg, toen als yogalegging en die nu als huisbroek/pyjamabroek z’n laatste leven in is gegaan), begin ik nu juist met een kledingstuk dat ik helemaal nog niet heb gedragen. Wel weer iets met bloemetjes trouwens, ik geloof dat ik iets heb met kleding met kleine bloemetjes. 

IMG_2793.JPG

Dit mooie jurkje heb ik ongeveer een jaar geleden gekocht in Berlijn in een heel leuk tweedehandswinkeltje. Ik heb geen idee hoe oud het precies is, maar aan de stof te voelen (wat zwaarder en grover) is het geen heel recent jurkje. Ondanks dat ik het nog niet gedragen heb, reken ik het al wel tot m’n favorieten, omdat het zo’n ontzettend mooi jurkje is en ik het ook gewoon een heel tof idee vind dat iemand er een aantal decennia geleden in Berlijn in heeft rondgelopen (iemand met meer verstand van kleding kan me misschien wel vertellen over hoeveel decennia we het ongeveer hebben). 

Ik heb onlangs trouwens besloten om geen kleding meer te gaan bewaren voor speciale gelegenheden, maar alles gewoon te dragen wanneer het kan, dus als het zomerse weer een beetje meewerkt zal dit jurkje niet lang meer ongedragen blijven!

De blauwe jurk

Deze blauwe jurk is van een heel ander kaliber dan het bloemetjesjurkje. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het niet eens een jurk is, maar gewoon een lang t-shirt. Maar soms kan iets simpels iets heel leuks zijn. Met een vest erover en een fijne biologisch katoenen panty eronder ziet ie er erg leuk uit, terwijl het eigenlijk voelt alsof je in je pyjama loopt. Van dat soort kleding hou ik! Ik heb deze jurk de afgelopen winter heel veel gedragen, vooral tijdens m’n vakantie in de V.S. was dit een favoriet.

Hoe ik eraan kom is wel een bijzonder verhaal. Blijkbaar hechten sommige mensen zo weinig waarde aan kleding dat er regelmatig kleding blijft hangen in kleedkamers van sportcomplexen. Via via hebben wij een zak vol van die kleding gekregen en hebben we daar wat dingen uitgezocht om te dragen, waaronder deze jurk, en de rest naar de kledingbak gebracht. Zonde anders toch! 

img_27931.jpg

De schoenen

Als laatste vandaag een paar schoenen. Dit is al m’n tweede paar tweedehands zwarte Converse. Het eerste paar had ik van een familielid gekregen die ze niet meer droeg. Toen die zo versleten waren dat de gaten in de zolen zaten, ben ik op Marktplaats en via de app United Wardrobe op zoek gegaan naar een vergelijkbaar paar en zo heb ik deze uiteindelijk gevonden. 

Online tweedehands schoenen kopen is misschien wat lastiger omdat het bij schoenen nog net wat belangrijker is dan bij kleding dat je de juiste maat hebt, maar omdat ik eerder een paar had gehad wist ik precies welke maat ik moest hebben. Deze nieuwe tweedehands gaan ook alweer een jaartje mee en draag ik vooral in de zomer heel vaak. 

Denk je dat je ook wel een zomer zonder nieuwe kleren doorkomt? Meld je dan nu aan voor de Slow Fashion Summer! Of misschien is het juist wel een goed idee om eens mee te doen aan zo’n challenge als je denkt dat dat bijna onmogelijk is. Je zult merken dat er veel meer leuke tweedehands kleding te kopen is dan je denkt en ook in je eigen kast is waarschijnlijk al genoeg te vinden. 

6 gedachtes over “Groener leven – Nog drie van mijn favoriete tweedehands kledingstukken

 1. Linda - Zaailingen zegt:

  Alweer leuk! Goed verhaal van die kleedmakers, of nou ja, interessant dan 😉
  Ik kom de laatste tijd steeds meer vintage winkels tegen waar zooooveel converse schoenen liggen. Als ik dat eerder geweten had, had ik vroeger nooit de cheapo wegwerpvarianten daarvan gekocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Loena zegt:

  Heerlijk die Converse! Ik heb er net (tweedehandse) gekregen van mijn vriendje. Zijn baan bij de kringloop komt mij echt van pas 😉 Intussen heb ik meer tweedehands schoenen dan nieuwe 😮 Dat bloemenjurkje is trouwens geweldig! Moet je echt gaan dragen 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s