Lekker eten – The Food Club in Utrecht

In januari gaf ik antwoord op de vraag wat ik groen zou doen met een miljoen. Ik zei toen dat ik dan in ieder geval nieuwe duurzame initiatieven financieel wil steunen zodat zij van start kunnen met hun groene ideeën. En eigenlijk ben ik daar afgelopen jaar al mee begonnen, alleen uiteraard wel met veel lagere bedragen dan een miljoen. Ik heb namelijk via crowdfunding geld uitgeleend aan een aantal groene bedrijfjes. Ik kan m’n geld wel op m’n spaarrekening laten staan, maar daar krijg je tegenwoordig toch nauwelijks meer rente op, en zo kan ik niet alleen met m’n eigen gedrag, maar ook met m’n geld bijdragen aan een iets betere wereld. En het is ook gewoon heel leuk om deze enthousiaste mensen te kunnen helpen bij het verwezenlijken van hun droom. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerder vertelde ik al over vegan winkel en lunchroom Your Foodprint in Gouda, en vandaag is het tijd voor deel twee in m’n serie blogs over de initiatieven die ik heb gesteund. Eigenlijk had dit misschien wel deel één moeten zijn, want The Food Club was het eerste initiatief waar ik geld aan heb geleend. De enthousiaste crowdfunding-campagne van Jeroen en Carlijn (bekend van de blog Floodless) is bij mij de aanleiding geweest waardoor het hele crowdfunding-balletje is gaan rollen.

Daardoor zijn ze meteen wel een soort van vreemde eend in de bijt tussen de overige initiatieven die ik heb gesteund, want pas na mijn bijdrage aan The Food Club ben ik echt gaan nadenken over waar ik wil dat mijn geld voor wordt gebruikt: duurzame initiatieven die de wereld ietsje beter maken. The Food Club heeft veel minder een link met duurzaamheid en heb ik meer gesteund als enthousiaste foodie, wat overigens absoluut niet betekent dat ik niet meer achter m’n bijdrage sta. Want wat een leuk restaurant hebben ze neergezet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het doel was om een hippe plek te creëren waar je zorgeloos kunt eten als je (net als Carlijn zelf) gluten- en lactose-intolerant bent. Al het eten in The Foodclub, en ook alle drankjes, zijn 100% glutenvrij. Erg fijn dus voor mensen die coeliakie hebben en dus al ziek kunnen worden van een verdwaalde broodkruimel. Tegelijkertijd is het ook gewoon een erg gezellige plek aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht waar iedereen, ook zonder allergie of intolerantie, terecht kan voor een lekker ontbijtje, lunch of borrel met borrelhapjes. Ik was er eerder al geweest tijdens het proefdraaien vlak voor de opening en afgelopen woensdag heb ik er voor het eerst sinds de opening geluncht en kon ik meteen mijn eigen cactus bewonderen op de investeerdersmuur (wie wil dat nou niet?).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens de crowdfunding-campagne en ook ook op de website wordt expliciet genoemd dat ze voor iedereen opties hebben, van vleeseters tot vegans. Als je de menukaart ziet, krijg je misschien niet direct de indruk dat er veel vegan opties zijn, er staat veel vlees, vis en ei op, maar laat je daar niet door misleiden. Als je erom vraagt blijkt er namelijk van alles mogelijk. Woensdag ging ik voor een vegan versie van de avocado-toast, en ze hadden gewoon de ricotta weg kunnen laten, maar ik mocht zelfs kiezen tussen huisgemaakte hummus en tomatensalsa als vervanging daarvoor. En het is dat ik na de zeer ruim belegde toast echt geen ruimte meer had voor een toetje, de vegan raw carrot cake balls zagen er erg verleidelijk uit. Ook tijdens het proefdraaien werd er zonder problemen een heerlijke vegan proeverij voor mij gemaakt. Kortom, of je nou gluten verdraagt of niet, wel of geen vlees wil, als je een gezellige plek zoekt om lekker te eten ben je wat mij betreft bij The Food Club aan het juiste adres!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s