Leuke dingen – Terug uit India

Afgelopen weekend zijn we terug gekomen van onze vakantie in India, waar we heen gingen voor een bruiloft van vrienden. Voor m’n voorlopig laatste vliegreis was dit absoluut een reis die de moeite waard was. De bruiloft was een fantastische ervaring om mee te maken, inclusief traditionele ceremonie, hennafeestje, bollywooddansjes én tot tweemaal toe de polonaise op Het Land van Maas en Waal (don’t ask). 

Ook de rest van de vakantie was absoluut bijzonder. Ik heb met m’n voeten in de Ganges gezeten, yogalessen gevolgd (ik snap nu waar het idee hot yoga vandaan komt, dat is gewoon yoga in de zomer zonder airco), in tuktuks door Mumbai gecrosst, echt heerlijk gegeten, geslapen in een nachttrein, de ashram bezocht waar de Beatles in de jaren 60 een paar maanden zijn geweest en schattige koeien geaaid. 

IMG_2934

De nachttrein van Mumbai naar Delhi beviel prima als alternatief voor een binnenlandse vlucht. De trein had airco en prima bedjes, dus ondanks al het gesnurk om me heen heb ik best redelijk geslapen. Ok, het kostte iets meer tijd, maar het was een ervaring die ik niet had willen missen. En het idee dat ik er een vlucht mee heb bespaard is helemaal prettig.

Neem trouwens van mij aan: mei/juni is niet de juiste periode om naar India te gaan. Ik kan best goed tegen de warmte, maar na twee weken gevoelstemperaturen van boven de 45 graden inclusief bizar hoge luchtvochtigheid, afgewisseld met airco’s op standje vrieskist was ik echt gesloopt en blij dat we weer naar ons eigen gematigde klimaat terug mochten. (Ik voel me nog steeds niet echt fit, dus nog even een kort blogje vandaag.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ik had het nooit verwacht, ik ben echt dol op reizen, maar het voelt serieus als een opluchting om voorlopig even niet te vliegen. Sowieso is het vliegen zelf nou niet echt iets waar ik heel blij van word, maar ik voel me ook gewoon echt te slecht bij de milieu-impact. De eerste weekendjes weg in eigen land zijn ook al gepland, dus het niet alsof we nergens meer heen gaan. Dichterbij huis kan ook prima!

3 gedachtes over “Leuke dingen – Terug uit India

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s