Groene bruiloft – Nog minder dan een jaar te gaan!

Na de verloving voelde het alsof we zeeën van tijd hadden, een jaar en negen maanden om een bruiloft te plannen is toch echt wel lang. En nadat we de eerste dingen hadden geregeld begonnen we allebei zo enthousiast te worden dat we het bijna jammer vonden dat we pas volgend jaar zomer gaan trouwen. Maar nu zijn we de magische grens van een jaar voor de bruiloft voorbij, en vraag ik me ineens af waar de afgelopen negen maanden gebleven zijn. Tijd dus om eens te inventariseren wat we al geregeld hebben en wat er nog moet gebeuren.

Allereerst hebben we natuurlijk een datum en een locatie vastgelegd. Afgelopen donderdag, precies een jaar voor de bruiloft, hebben we een nachtje proefgeslapen op de locatie. Zo hebben we al een beetje onze min eerste trouwdag gevierd! Ook is de datum gereserveerd bij de gemeente waar we gaan trouwen, dus dat ligt ook vast. Het leek ons verstandig om dan ook maar zo snel mogelijk de save the date te sturen, zeker omdat we in de zomer trouwen en niet willen dat mensen dan misschien een vakantie boeken waardoor ze er niet bij kunnen zijn. Wat we precies gaan doen met de uitnodigingen, daar zijn we nog niet helemaal uit, maar we hebben ervoor gekozen om de save the date digitaal te sturen. Dat scheelt weer een beetje qua milieubelasting (en ook geld, zo’n bruiloft is al duur genoeg).

IMG_1564

Verder hebben we, ook heel ruim op tijd, allebei al een trouwjurk gevonden! Meteen bij de eerste afspraak bij Laura Dolls was het bij ons allebei raak, inclusief emotioneel dit-is-de-jurk-moment. We waren er een beetje van in de war, we waren eigenlijk alleen van plan om te oriënteren en te kijken welke stijl we wilden, en dan later apart van elkaar nog eens terug te komen, maar dé jurk kan je natuurlijk niet laten gaan, zeker niet in een winkel met vintage jurken waar van elke jurk maar één exemplaar is. In september mag ik terug om nogmaals m’n jurk te passen en te overleggen over wat er aangepast moet worden (niet te veel, hij is zoals ie is al heel erg mooi, maar het mag hier en daar net iets moderner) en ik heb daar nu al heel veel zin in!

Ook de muziek ligt al vast, omdat we allebei meteen wisten wie we graag wilden laten optreden en bang waren dat ze anders al iets anders zou hebben. En ook een fotografe hebben we geregeld. Net als bij de jurk dachten we laten we maar vast eens met iemand gaan praten, dan hebben we genoeg tijd om iemand te vinden waar het mee klikt en meteen bij het eerste gesprek hadden we allebei zo’n goed gevoel dat we haar hebben geboekt. Zo gaat alles tot nu toe echt lekker soepel! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De volgende dingen waar we ons mee bezig gaan houden zijn in ondertrouw gaan bij de gemeente, de taart (dat wordt nog een leuke uitdaging voor iemand, een taart maken die aan al onze wensen en eisen voldoet) en haar/visagie. Ook dat laatste wordt wel even een zoektocht denk ik. Aangezien ik al een paar jaar geen shampoo of stylingproducten meer heb gebruikt, wil ik dat eigenlijk graag zo houden en niet op de bruiloft ineens een hele fles haarlak in m’n haar. Ik heb laatst een natuurlijke kapper gevonden die ook bruidskapsels doet, dus daar ga ik binnenkort maar eens heen om over de mogelijkheden te praten.

Het is echt zo leuk om met alle details bezig te zijn en bij alles te bedenken wat het best bij ons past!

10 gedachtes over “Groene bruiloft – Nog minder dan een jaar te gaan!

 1. Gaby zegt:

  Wat leuk om dit te lezen en ik voel me super vereerd hier bij te mogen zijn ❤️
  Ik kocht ook mijn bruidsjurk bij laura dolls.. Wat een geweldige winkel. Veel plezier met de voorbereidingen en kijk er nu al naar uit😍

  Geliked door 1 persoon

 2. Daniëlle Broeders zegt:

  Leuk zeg! Ik ben afgelopen vrijdag getrouwd en heb veel zelf geregeld. Veel versiering zelf gemaakt (macramé, potjes met led lampjes er in, voor de ceremonie was een boog gemaakt met wilgentenen en er lagen oude tapijten voor de boog).
  We kozen ook voor een volledig vegetarische bruiloft en hebben alle leveranciers zoveel als mogelijk uit onze eigen stad laten komen. Mocht je wat foto’s willen zien dan kan je kijken op de insta van Aline Bouma, daar staat een preview van de dag!
  Verder hebben wij heel veel gehad aan de planningtool van the perfect wedding, die zorgde er voor dat er een goed overzicht was en we niks vergaten. Ook de dagplanning hebben we daarin gemaakt.
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

 3. Helma zegt:

  Heerlijke blog om te lezen, doet me terugdenken aan onze eigen “bruiloftstijd” en trouwdag, de mooiste dag uit mijn leven! Dat gaat die voor jullie ook vast worden!

  Geliked door 1 persoon

  • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

   Dank je! Het is nu al zo leuk om met de voorbereidingen bezig te zijn, dat de dag zelf alleen maar nog bijzonderder kan zijn. En het lijkt me ook heerlijk om er later op terug te kijken. Ik hoop dat onze herinneringen aan deze tijd net zo mooi zijn als die van jou!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s