Groene Challenge – Shoppen tijdens de Slow Fashion Summer

Twee weken geleden is de Slow Fashion Summer begonnen, een uitdaging waarbij je drie maanden lang geen enkele nieuwe kleding koopt. Het was nog even spannend, maar de target van 2500 deelnemers voor deze actie is uiteindelijk ruim gehaald, dus hij ging door. En wat denk je dat ik het eerste weekend van de zomer meteen heb gedaan? Juist, uitgebreid shoppen! Huh? Je zou geen nieuwe kleren kopen toch? Ja, geen nieuwe kleren, maar wel tweedehands! 

Ook tweedehands valt er genoeg te shoppen namelijk. Er zijn steeds meer leuke winkels, websites en apps waar je echt alles tweedehands kunt kopen. Tweedehands kleding is gelukkig van z’n stoffige imago af aan het komen en hopelijk gaat de Slow Fashion Summer daar nog extra aan bij dragen. We waren afgelopen weekend in Rotterdam, waar tweedehands kleding duidelijk hip is. We hadden op internet een lijst opgezocht met tweedehands kledingwinkels en dat waren er serieus zoveel dat we denk ik maar ongeveer de helft daarvan hebben bezocht en onderweg kwamen we ook nog weer andere winkels tegen die niet op de lijst stonden. M’n nieuwe aanwinsten wil ik natuurlijk graag even showen.

Vintage shirtje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit schattige witte shirtje heb ik gekocht in een klein vintage winkeltje en heb ik de afgelopen twee weken al veel gedragen, bijvoorbeeld bij deze korte broek die al eens in m’n overzicht met favoriete tweedehands kleding stond. Ik vind het een perfecte zomerse combinatie! Ook bij een lange broek staat het shirtje leuk, dus ik denk dat dit zomaar een van m’n favorieten kan gaan worden. 

Zomerse jurkjes

Deze twee zomerse jurkjes vond ik in een heel ander soort winkel, namelijk een van de twee grote kledingwinkels van het Leger des Heils in Rotterdam, en zijn duidelijk minder oud dan het shirtje. Waar vintage winkels nog wel eens duur kunnen zijn, vind je bij deze winkels voor weinig geld vaak leuke recentere dingen. Naast de jurkjes heb ik er ook voor een euro een simpel shirtje gekocht om in te slapen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is dus maar net waar je naar op zoek bent, er zijn genoeg verschillende soorten winkels met tweedehands kleding te vinden, van duurdere vintage tot goedkope kleding van de gangbare merken, en we vonden zelfs een winkel met tweedehands dure merkkleding (die wat mij betreft ook tweedehands nog veel te duur was, maar mocht dat nou de kleding zijn die je graag draagt, dan is het fijn dat ook dat tweedehands te krijgen is toch?). Een dagje uitgebreid shoppen is dus ook tijdens de Slow Fashion Summer geen enkel probleem!

10 gedachtes over “Groene Challenge – Shoppen tijdens de Slow Fashion Summer

  1. Helma zegt:

    Wat heb je leuke kleding gekocht! Ik kan al voor me zien dat het je goed staat en jij bent natuurlijk blij dat je een bijdrage hebt geleverd aan de Slow Fashion Summer.

    Geliked door 1 persoon

  2. Linda - Zaailingen zegt:

    Ohh dat shirtje is echt leuk! Volgens mij shop ik tijdens die slow fashion summer meer dan ooit, haha. Komt omdat ik nu pas ontdekt hoeveeeeel toffe tweedehandskledingwinkels er zijn. Online en offline. En dat verschil tussen modern tweedehands en vintage viel me ook al ook. Ik koop trouwens wel alleen dingen die ik al heel lang zoek, dus dat is wel mindful enzo 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s