Groene Challenge – Reizen zonder vliegen

Niet alleen de Slow Fashion Summer is nu drie weken bezig, maar ook de Zomer Zonder Vliegen. Na al m’n reizen eerder dit jaar heb ik met mezelf afgesproken niet alleen deze zomer niet te vliegen, maar zelfs de komende 15 maanden niet, tot aan onze huwelijksreis in september volgend jaar. Naast dat dat nogal wat scheelt in milieu-impact, is niet op vliegvakantie gaan ook wel gunstig als je probeert te sparen voor een groene bruiloft en lange huwelijksreis. Goeie timing dus. Gelukkig betekent het niet dat we nergens meer heen kunnen gaan al die tijd.

Nou kan ik mezelf natuurlijk wel zoveel vrij geven als ik wil, of ergens anders dan thuis m’n werk doen, maar Floor moet vanaf nu ook vakantiedagen gaan sparen voor de huwelijksreis, dus voorlopig zit samen op bijvoorbeeld een treinvakantie in Europa er even niet in. Natuurlijk mogen we ook echt niet klagen na alle eerdere vakanties dit jaar, ik weet het, maar van 15 maanden niet op vakantie gaan worden we toch ook niet heel erg blij. Dus zijn we zo veel mogelijk kortere tripjes aan het plannen en met een beetje creativiteit hebben we de rest van de zomer zo ongeveer om het weekend wel ergens een minibreak, de meeste daarvan ook nog aardig low-budget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo hebben we bijvoorbeeld al een weekend in het huis van m’n ouders (die op vakantie zijn) gelogeerd, een weekend op iemand z’n kat gepast in Rotterdam en exact een jaar voor de bruiloft een nachtje proefgeslapen op onze trouwlocatie. En er staat ook nog van alles op de planning: logeren bij familie in Friesland, nog een weekje op katten passen aan de Maarsseveense plassen (ik was daar maandag om kennis te maken, en ik had echt onmiddellijk een vakantiegevoel), een weekendje met een tent in de tuin van een vriendin in de Achterhoek (niet dat ze ons niet in haar huis zou willen hoor, maar ze zit midden in een grote verbouwing dus binnen logeren gaat nog niet, en die tuin is echt prachtig) en een weekendje Groningen voor een alumni-uitje van m’n universiteit. Genoeg leuke dingen op de planning dus! 

En nou heb ik net ook nog iets bedacht voor in het najaar, als het gaat lukken tenmiste. Een van m’n oud-collega’s woont nu in Athene en heeft me al eerder uitgenodigd om haar eens op te komen zoeken, en dat lijkt me heel gezellig. Ik ben ook nog nooit in Athene geweest, wat het extra leuk maakt. Nou is Athene nogal een eindje vanaf hier, een kleine 3000 km, en ik heb geen idee of daar een beetje fatsoenlijk met de trein (of bus) te komen is. Binnen Europa een treinreis plannen is niet zo makkelijk als binnen Nederland, er is helaas niet één website met een reisplanner waar alle informatie in te vinden is. Maar ik vind het wel een leuk project om de komende weken uit te zoeken of dit op de een of andere manier soort van efficiënt te doen is. Ik ben benieuwd en kom er uiteraard op terug!

8 gedachtes over “Groene Challenge – Reizen zonder vliegen

  1. Olaf zegt:

    Vaak werkt de website van de Deutsche Bahn (www.bahn.de) beter dan anderen om internationaal te boeken. Maar in vermoed dat het in dit geval minder goed zal werken omdat ik twijfel dat de Balkan in datzelde systeem is geintegreerd

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s