Groene Challenge – Online shoppen tijdens de Slow Fashion Summer

Nadat ik eind juni al heel fijn tweedehands had geshopt in Rotterdam, besloot ik dat mijn zomergarderobe nog wel een paar aanvullingen kon gebruiken. Nu klinkt het misschien net alsof ik heel vaak kleding koop, maar sinds ik twee jaar geleden besloot alleen nog maar fair fashion of tweedehands te kopen, heb ik eigenlijk nog maar weinig gekocht, en nu na twee jaar kwam ik dus tot de conclusie dat ik wel wat nieuws wilde. Of nou ja “nieuw”, voor mij nieuw dan, want tijdens de Slow Fashion Summer koop ik natuurlijk alleen tweedehands. 

Ik had nog een keer de stad in kunnen gaan, maar omdat ik heel gericht naar bepaalde dingen op zoek was, leek het me makkelijker om daar online op te zoeken, in plaats van tig winkels door te moeten.

Basic hemdjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat ik allereerst zocht, was een paar nieuwe hemdjes voor onder kleren, omdat de hemdjes die ik had na weet ik hoe vaak dragen en wassen zo ongeveer uit elkaar vielen van ellende. Via de app United Wardrobe heb ik deze drie exemplaren gevonden (plus nog eentje, maar die zit in de was), en terwijl ik daar naar aan het zoeken was, kwam ik nog een paar leuke dingen tegen. Volgens mij heb ik nu voorlopig genoeg gekocht en kom ik zo de zomer wel weer door!

Kleding met een gaatje

Het lichtroze vestje op de foto hieronder zag ik bijvoorbeeld bij iemand waar ik ook een hemdje van heb gekocht. Ze verkocht het voor bijna niks, omdat er twee gaatjes in zaten. Ik heb een vergelijkbaar vestje in een donkere kleur, en die draag ik heel erg veel, omdat het zo’n makkelijk vestje is om aan te trekken bij wat je ook draagt, het kan echt overal bij. Voor de zomer zocht ik net zoiets, maar dan in een lichtere kleur. Die gaatjes heb ik heel simpel kunnen repareren en volgens mij kan het vest zo nog weer jaren mee. Zonde toch, om een kledingstuk weg te doen omdat er iets kleins aan mankeert dat zo eenvoudig te maken is? 

IMG_3529.JPG

Oude favorieten

Maar waar ik het enthousiastst over ben, is het andere vestje op de foto, dat met de bloemetjes. Ook die zag ik toevallig bij iemand staan terwijl ik op zoek was naar hemdjes. Dat vestje heb ik eerder gehad, zoals je op de foto hieronder (van 6,5 jaar geleden) kunt zien. Dat was toen een van m’n favorieten. Ik heb het uiteindelijk weg moeten doen omdat het te versleten was, maar ik miste het stiekem nog wel een beetje. En nu heb ik het dus weer, zo goed als nieuw!

Blijkbaar heeft het jaren ongedragen bij iemand in de kast gelegen. Het kan me echt helemaal niks schelen dat het uit een collectie van een jaar of tien geleden is (of het moet tussendoor nog een keer opnieuw uitgebracht zijn) en nu waarschijnlijk niet meer in de mode is, ik ben heel blij dat ik het weer heb. Een onverwachts voordeel dus van tweedehands shoppen, wie weet kom je je oude favorieten nog weer ergens tegen! 

SONY DSC

Garderobe vol bloemetjes

Naast het vestje met bloemetjes heb ik ook nog een bloesje met bloemetjes aan m’n garderobe toegevoegd. Ik kan het nu echt niet meer ontkennen, ik heb iets met bloemetjes. In al m’n eerdere posts met favoriete (deel 1 en deel 2) en nieuwe tweedehands kleding zijn kledingstukken met bloemetjes te vinden. Het grappige is dat ik dat niet eens bewust doe, kleding met bloemetjes uitzoeken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naar aanleiding van deze nieuwe aankopen en die van eerder in Rotterdam heb ik ook weer 22 kledingstukken weg gedaan (volgens de één-erin-twee-eruit-regel), allemaal dingen die ik of niet graag droeg of juist zo graag droeg dat ze echt te versleten waren om nog te dragen. Maar als je me zou vragen wat ik dan allemaal heb weggedaan, zou ik nu denk ik de helft al niet meer op kunnen noemen.

Ik vind het leuk om te merken dat hoe minder kleding ik in de kast heb liggen, hoe blijer ik word van wat ik wel heb. Uiteindelijk hou ik zo alleen nog maar kleding over die ik echt graag draag. Ooit zal ik natuurlijk op het punt komen dat ik moet stoppen met twee kledingstukken weg doen voor elk nieuwe kledingstuk dat erbij komt omdat ik anders niks over hou, maar ik heb nog steeds niet het idee dat ik dat punt al bijna heb bereikt. Misschien is het een idee om binnenkort eens te gaan tellen hoeveel kledingstukken ik ondertussen nog over heb.

9 gedachtes over “Groene Challenge – Online shoppen tijdens de Slow Fashion Summer

  • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

   Dank je! Online tweedehands shoppen kan ook wel lastig zijn, omdat je iets niet kan passen of goed bekijken. Het helpt wel als je dingen koopt van merken waar je eerder iets van gehad hebt, zodat je weet welke maat je moet hebben, en soms is het een beetje een gok. Die laatste top is iets wat ik in de winkel denk ik had laten hangen, niet helemaal mijn model en een stofje dat ik zelf ook niet zo snel zou kiezen, maar nu ik ‘m toch heb en al een paar keer heb gedragen ben ik er juist blij mee.

   Like

   • Linda - Zaailingen zegt:

    Grappig hoe dat kan gaan. Het liefst pas ik ook alles in een winkel. Pasvorm is zó belangrijk! Ik probeer wel wat vaker dingen te passen waar ik niet direct enthousiast over ben, want volgens mij onderschat ik kledingstukken als ze aan een hangertje hangen, haha. Maar online ga ik denk ik eens opnieuw proberen voor wat specifiekere dingen die ik offline niet kan vinden. Het aanbod is online dan weer eindeloos veel groter en relatief makkelijk doorzoekbaar.

    Geliked door 1 persoon

 1. Sara - Groen met Saar zegt:

  Leuke dingen heb je gevonden, en wat grappig dat je een oude favoriet hebt kunnen vinden! En wat ik ook heel toevallig vind is dat ik laatst in een tweedehands winkel in Den Haag een bijna het zelfde bloesje heb gepast. Die was alleen met herfst print en helaas te groot.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s