Groene Challenge – Nog een rondje Minimalism Game

Weten jullie het nog? Vorig jaar in april heb ik de Minimalism Game gespeeld. Het idee van dit spel is dat je op de eerste dag één ding weg doet uit je huis, op dag twee twee dingen, enzovoorts tot je op dag 30 dus 30 dingen weg doet. In totaal gaat het om 465 dingen in een maand. Dat is me toen erg goed bevallen (en ik ben er uiteindelijk zelfs mee op tv geweest). Hoewel we na de Minimalism Game van vorig jaar zijn blijven opruimen, begin ik de laatste tijd toch weer zin te krijgen in nog een rondje. Ik zie steeds weer van alles liggen waarvan ik denk dat we er best zonder zouden kunnen. Ik weet dat ik ook best zonder uitdaging dingen weg kan doen, maar zo’n stok achter de deur werkt bij mij erg goed. Ik heb dus bedacht dat ik in november een tweede rondje ga doen.

Vooraf klonk het aantal van 465 dingen vorig jaar als echt heel erg veel, maar tijdens de uitdaging kwam ik erachter dat we echt veel dingen in huis hadden waarvan ik het bestaan niet eens meer wist, of die we dubbel, driedubbel of zelfs vijfdubbel hadden. Ondanks dat we vorig jaar dus al heel veel hebben weg gedaan, denk ik dat we ook dit jaar nog een hoop weg kunnen doen. Of nog eens 465 dingen weg doen helemaal haalbaar is durf ik nog niet te zeggen, maar ik ga kijken hoe ver ik kan komen! 

Spijt

Van alle 465 dingen die vorig jaar weg zijn gegaan, heb ik trouwens van één ding een klein beetje spijt: een stapel kussenslopen. Daar hadden we er echt veel te veel van in de kast liggen vorig jaar, dus ik vond dat er best wat weg kon. Ondertussen zijn er alleen een aantal van de slopen we gehouden hebben kapot gegaan (die waren zoveel gebruikt en gewassen dat de stof totaal uit elkaar viel), en had ik eigenlijk best nog wel een paar van de slopen die ik weg heb gedaan kunnen gebruiken. Maar als dat alles is! 

IMG_0356

De overige 461 dingen mis ik echt helemaal niet, en nu ik nog eens naar de foto’s van vorig jaar kijk, besef ik me dat ik bijna alle dingen die ik toen heb weggedaan überhaupt alweer was vergeten. Dat zegt genoeg lijkt me! Wat dat betreft durf ik dus best nog een rondje aan. 

Voorbereiding

De eerste drie dagen van november ben ik onderweg terug uit Athene en zal ik geen spullen weg kunnen doen thuis. Voor deze dagen (en de eerste dag dat ik thuis ben, want ik gok dat ik dan moe ben) zal ik voordat ik vertrek alvast dingen uit gaan zoeken. Ook zal ik onze “weggooila” (een la met spullen die we al weg hebben gedaan maar die het huis nog uit moeten) weer even legen. Een deel van deze spullen kan ik nog wel even op Olio zetten in de hoop dat er iemand is die ze zou willen hebben, maar zo niet, dan breng ik het naar de kringloop. 

Ook deze editie van de Minimalism Game ga ik weer niets zomaar in de vuilnisbak gooien. Voor alles wat nog bruikbaar is ga ik op zoek naar een nieuwe eigenaar of ik breng het naar de kringloop en alles wat te recyclen is, lever ik in op de juiste plek. Minimalisme gaat wat mij betreft namelijk niet puur om het hebben van zo weinig mogelijk spullen, maar juist om duurzaamheid, doordat we met z’n allen zo veel minder nieuwe spullen nodig hebben. 

Vorig jaar heeft er een aantal mensen met me meegedaan, wat ik echt superleuk vond. Wie durft het dit jaar aan om ook de Minimalism Game te spelen?

13 gedachtes over “Groene Challenge – Nog een rondje Minimalism Game

 1. Linda - Zaailingen zegt:

  Wow, alweer! Ik durf niet hoor. Volgens mij heb ik niet zoveel meer wat ik weg wil doen, maar ik probeer wel af en toe een rondje te maken en dan merk ik dat ik steeds makkelijker iets wegdoe waar ik de vorige keer nog over twijfelde. Intussen ben ik vooral heel kritisch op wat er nog het huis binnenkomt.

  Geliked door 1 persoon

  • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

   Ja nou ik dacht dat ik vorig jaar echt al goed had opgeruimd, en ondertussen heb ik er ook voor gezorgd dat er steeds nog wat weg ging als er wat nieuws bij kwam, maar toch zie ik de laatste tijd ineens allemaal dingen liggen die volgens mij ook best nog weg kunnen. Geen idee of ik 465 weer ga halen, maar ik kom vast wel een eind!

   Geliked door 1 persoon

 2. haagsgelaiket zegt:

  dagelijks iets wegdoen en dat verdubbelen red ik niet denk ik maar ook ik heb teveel spullen. Ik koop vrijwel niet doelloos maar er mag bijvoorbeeld niets nieuws in zonder dat er iets anders weggaat. En vandaag zijn er 2 grote tassen naar de weggeefwinkel gebracht en heb ik 5 kledingstukken geruild op een swapdag.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s