Groene Challenge – Hoe gaat mijn tweede Minimalism Game?

De helft van m’n tweede rondje Minimalism Game zit er vandaag op, of in ieder geval, de helft wat betreft de tijd, maar nog lang niet in aantal dingen die weg gaan. Het is vandaag dag 15, en ik heb nu in totaal 120 van de 465 dingen weggedaan die deze maand ons huis gaan verlaten. Tijdens de Minimalism Game doe je namelijk elke dag één ding meer weg. Op dag 1 doe je er één weg, op dag 2 twee, enzovoorts, tot je er op dag 30 dus dertig wegdoet. Dat lijkt allemaal nog wel mee te vallen, tot je het allemaal op gaat tellen en in totaal op 465 komt. 

Pas op dag 21 van de challenge ben je ongeveer op de helft van het aantal dingen dat je wegdoet en daar ben ik dus pas volgende week. Maar toch kan ik nu al zeker weer wat ervaringen delen. Als je me volgt op Instagram heb je daar al kunnen zien wat ik deze maand tot nu toe heb opgeruimd. Als je zoekt op de hashtag #minsgame2018 vind je trouwens ook een hoop andere mensen die dit jaar de Minimalism Game doen, en kun je ook bij hen inspiratie opdoen. Ik vind het heel leuk om bij meerdere mensen te zien wat er bij hen elke dag weg gaat en het brengt mij ook op ideeën voor wat ik nog uit zou kunnen zoeken. 

IMG_4611.JPG

Dag 1 t/m 4: kerstlichtjes die het niet meer doen, de nespresso en de melkopschuimer, drie te kleine koffiekopjes en vier champagneglazen.

Vorig jaar in april, toen ik voor het eerst de Minimalism Game deed, heb ik al heel veel opgeruimd in huis. Toen heb ik bijvoorbeeld eindelijk eens al ons gereedschap uitgezocht, en ook de la waar ik al jaren alle kabels en andere elektronica in bewaarde, wat echt flink wat dingen om weg te doen heeft opgeleverd. Dit jaar merk ik dat ik net even wat harder moet zoeken naar spullen die nog weg kunnen. Ik vind het dus nog wel even spannend of ik echt weer dag 30 ga halen. 

Dit jaar heb ik tot nu toe bijvoorbeeld een flinke lading kaarsen weggeven aan vrienden die altijd kaarsen op tafel hebben staan, terwijl ze bij ons al jaren ongebruikt liggen. Geen idee waarom ik er daar zo veel van had! Ook heb ik de voorraad lampen eens bekeken en alle oude gloeilampen die daar nog in zaten naar de Wecycle bak gebracht en alle spaarlampen die we zelf niet gebruiken (omdat ze de verkeerde fitting hebben) op Olio gezet zodat iemand anders ze nog kan gebruiken. Ook aan cosmetica die ik nooit gebruik heb ik al aardig wat opgeruimd.

IMG_4657

Dag 9: negen van de in totaal 29 kaarsen die ik naar vrienden heb gebracht.

Bij sommige dingen merk ik dat ik er nu bij de tweede ronde, anderhalf jaar later, anders naar kijk. Waar ik vorig jaar bijvoorbeeld twee van onze zes champagneglazen weg heb gedaan omdat ik vond dat we er te veel van hadden, heb ik dit jaar besloten dat de andere vier ook prima weg konden, omdat we ze in de tussentijd geen enkele keer hebben gebruikt. Mochten we ooit nog een keer champagne willen drinken thuis, dan smaakt dat vast ook prima in een ander glas. In meerdere rondes hetzelfde uitzoeken helpt dus! De tweede keer kun je vaak nog meer loslaten. 

Voor de komende week wil ik in ieder geval nog een keer goed de keuken door en kijken wat we nooit gebruiken, en ook m’n CDs mogen (bijna) allemaal weg. Maar daarmee red ik het nog niet, dus ik moet nog even extra m’n best gaan doen. Vorig jaar merkte ik in de loop van de maand dat ik ineens steeds meer dingen ontdekte in huis die ik normaal niet eens meer zag staan of waarvan ik niet meer wist dat ze ergens in een kast lagen. Ik hoop dat dat ook dit jaar weer gaat gebeuren, dan moet het lukken!

3 gedachtes over “Groene Challenge – Hoe gaat mijn tweede Minimalism Game?

    • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

      Wat leuk dat jij dat ook merkt, dat een extra keer door dezelfde spullen heen gaan toch nog weer meer dingen oplevert om weg te doen. Ik heb dat met kleren ook heel erg, daarom ruim ik niet in één keer gronding m’n kast op, maar doe ik elke keer als ik wat nieuws koop, twee oude dingen weg. Zo vind ik het veel makkelijker om dingen los te laten.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s