Groener leven – Vier nieuwe tweedehands aanwinsten

Twee weken geleden heb ik al m’n kleren uit de kast gehaald om ze te tellen en aan de hand van de Kledingkubus te analyseren op duurzaamheid. Daarbij kwam ik ook een aantal nieuwe tweedehands aanwinsten tegen die ik de afgelopen maanden heb gekocht of geruild. Net als ik twee keer eerder heb gedaan, leek het me leuk om die met jullie te delen. En ik heb meteen ook even gekeken hoe het met m’n eerder gedeelde tweedehands favorieten is gegaan de afgelopen twee jaar. Een deel ervan ligt gewoon nog in m’n kast!

Twee jaar geleden deelde ik eerst de onderstaande drie favoriete tweedehands kledingstukken: een korte broek die ik het jaar ervoor op een ruilfeestje heb bemachtigd, een shirtje van United Wardrobe, en een hele fijne bloemetjeslegging die ik in een tweedehandswinkeltje op Texel had gekocht. Om met de legging te beginnen, die was zo fijn dat ik ’m een paar jaar echt heel veel heb gedragen, eerst onder rokjes en jurkjes, daarna als yogalegging en toen ie eigenlijk te versleten was nog een hele tijd als pyjamabroek/huisbroek. Inmiddels heb ik er wel echt afscheid van moeten nemen omdat er te veel gaten in vielen. Maar ik mis ’m nog steeds! De korte broek en het shirtje zijn mee geweest op onze huwelijksreis en heb ik die vijf maanden veel gedragen. Het shirtje heb ik daarna weggedaan, dat had z’n beste tijd wel gehad, maar de korte broek zit nog steeds heel fijn en kan nog wel een paar zomers mee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlak daarna deelde ik nog eens drie tweedehands favorieten: twee jurkjes en een paar gympen. Die heb ik alledrie nog in de kast! De gympen draag ik iets minder vaak nu ik ook hele fijne tweedehands Toms op de kop heb getikt (zie hieronder), maar zijn wel echt een heel fijn basisitem. Online tweedehands schoenen kopen is niet altijd even makkelijk omdat je niet kunt passen, maar omdat ik van Converse precies weet welke maat ik moet hebben, heb ik al meerdere fijne paren besteld. Als deze afgedragen zijn, koop ik dus gewoon weer een nieuw tweedehands paar!

Het rechter jurkje op de foto heeft ook met gemak de 30 keer dragen al gehaald. Dat is eigenlijk gewoon een heel lang T-shirt met lange mouwen, waardoor het heel comfortabel zit, maar met een fijne biologisch katoenen panty of een legging eronder en een lang vest erover ziet het er ook nog eens leuk uit. De afgelopen tijd met het vele thuis zitten heb ik ’m ook weer vaak aangehad. Het voelt eigenlijk net als in je pyjama lopen, maar ziet er toch een stuk beter uit! Het bloemetjes jurkje is echt een heel ander soort jurkje. Dit komt uit een tweedehandswinkel in Berlijn en heb ik vorige zomer geloof ik één keer gedragen. Die wacht met smart op zomerse feestjes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals jullie zien heb ik een beetje een zwak voor kledingstukken met schattige kleine bloemetjes. Bij de nieuwe drie kledingstukken en een paar schoenen, allemaal gekocht/geruild sinds we weer thuis zijn, die ik wil laten zien zit er ook weer eentje bij met bloemen (en ik heb ook nog steeds hetzelfde dekbedovertrek met bloemetjes)! Twee van de drie kledingstukken zijn fair fashion en verwacht ik zeker wel 30 keer te gaan dragen, dus die komen hopelijk snel in de bovenste categorie van de Kledingkubus terecht.

Het jurkje en de trui zijn allebei van Armedangels, een van m’n favoriete fair fashion kledingmerken. Ik heb ze allebei gevonden op United Wardrobe. Het jurkje heb ik in maart nog een aantal keer gedragen op kantoor, maar voorlopig hangt dat weer even ongebruikt in de kast bij gebrek aan kantoorwerk en het is nu ook niet helemaal het juiste seizoen voor jurkjes met lange mouwen. Maar in de herfst ga ik ’m zeker weer vaak dragen! De trui kwam pas vorige week binnen, dus heb ik nog helemaal niet aangehad (behalve even om te passen), maar ik weet nu al dat het een favoriet gaat worden. Echt zo’n hele fijne warme comfortabele trui die er ook nog best charmant uitziet.

IMG_1298

Het rokje is geen fair fashion, maar wel tweedehands natuurlijk. Ik heb het ontvangen naar aanleiding van een online kledingruil via Instagram. In ruil daarvoor heb ik een fair fashion spijkerbroek opgestuurd die ik heel weinig had gedragen omdat het toch niet helemaal mijn model was. Dit rokje heb ik vorige week voor het eerst aangehad, en dit gaat ook wel een favoriet worden!

Schoenen heb ik niet meegeteld met de Kledingkubus, maar als laatste wil ik toch ook nog even m’n nieuwe tweedehands Toms noemen. Die heb ik pas twee maanden, maar het is nu al m’n favoriete paar schoenen in de kast. Ik verwacht dat ik ze deze zomer heel veel ga dragen. Ze zitten namelijk erg fijn, zo fijn zelfs dat het een beetje voelt als lopen op pantoffels. En tegelijkertijd zien ze er ook nog eens leuk uit. Een stuk charmanter onder een jurkje dan gympen! Ik begin trouwens een duidelijk patroon te ontdekken in m’n favoriete kledingstukken. Ik vind het natuurlijk fijn als kleren er leuk uitzien, maar comfortabelheid is toch ook wel een hele belangrijke factor.

Ik ben in ieder geval weer erg blij met deze nieuwe tweedehands aanwinsten. Ik ben benieuwd of ze over een half jaar of een jaar allemaal zijn verhuisd naar de categorie meer dan 30 keer gedragen in de Kledingkubus. Ik verwacht in ieder geval van wel!

2 gedachtes over “Groener leven – Vier nieuwe tweedehands aanwinsten

    • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

      Ja met die twee fair fashion kledingstukken was ik echt heel blij! Kost een beetje geduldig zoekwerk, maar dan heb je ook wat. 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s