Leuke dingen – Werken aan het Plantaardig proteïne-kookboek

Dat 2020 een raar jaar is, daar zijn we het geloof ik allemaal wel over eens! Toen we half februari terugkwamen we terug van onze huwelijksreis, had ik nog geen idee van hoe het jaar verder zou gaan. Na de lange periode van voorpret voor zowel de bruiloft als onze reis, de bruiloft zelf, nog even de Vierdaagse lopen tussendoor en vervolgens vijf maanden rondreizen had ik voor het eerst in ruim twee jaar even helemaal geen concreet doel om naar toe te werken. En ook wat ik qua werk ging doen, wist ik eigenlijk nog niet.

Als ZZP-er is het natuurlijk altijd maar afwachten wat er voor nieuws op je pad komt, helemaal als je net vijf maanden lang nee hebt gezegd tegen opdrachtgevers. En toen kwamen de corona-toestanden er ook nog eens bovenop, waardoor een hele hoop tijdelijk stil lag. En toch is dit qua werk eigenlijk een prima jaar aan het worden! Het is pas september, dus misschien een beetje vroeg om terug te blikken, maar toch kan ik dat nu wel al zeggen. 

Het is dit jaar een beetje hollen (maart, augustus, september) of stilstaan (april t/m juli), maar ik heb dit jaar ondanks m’n lange pauze toch weer leuke en gevarieerde opdrachten te doen. Naast projectmanagement op een vertaalbureau en een aantal vertaalopdrachten, ben ik ook zo af en toe weer actief met m’n blog bezig. Maar de leukste opdracht dit jaar was toch wel echt het werken aan de Nederlandse vertaling van het Plantaardig proteïne-kookboek.

Het oproepje voor deze opdracht zag ik toen we nog onderweg naar huis waren, in de trein vanaf Frankfurt, dus de timing was echt perfect. Dat heeft zo moeten zijn denk ik. Een combinatie van vertalen en gezonde vegan recepten, het kon niet beter wat mij betreft! Het was helemaal geen straf om bezig te zijn met deze lekkere recepten. En om twee weken geleden dan eindelijk het boek in handen te hebben, dat was helemaal leuk. M’n geduld werd even een beetje op de proef gesteld door buren die het pakketje gegijzeld hielden, maar daar was het dan eindelijk, het concrete resultaat van m’n werk.

In het Plantaardig Proteïne-kookboek staan 76 eiwitrijke vegan recepten in verschillende categorieën, onder andere ontbijtjes, soepen, tussendoortjes en een aantal basisrecepten. Voor elk van de recepten heb je in principe slechts vijf ingrediënten nodig, maar als je wil kun je daar nog wat optionele toppings aan toevoegen. Ik heb tijdens het vertalen een hoop lekkers voorbij zien komen!

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over dit kookboek vind je hier. En via deze links kun je het kopen als PDF of als ouderwets boek. En als je helemaal enthousiast bent over de recepten, dan kun je ook nog aan de slag met deze maaltijdplannen.

4 gedachtes over “Leuke dingen – Werken aan het Plantaardig proteïne-kookboek

  • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

   Daar heb je helemaal gelijk in! Vijf ingrediënten leek mij eerst weinig, maar je blijkt daar echt lekkere dingen mee te kunnen maken.

   Like

 1. sunlover60 zegt:

  Wat heerlijk Sanne dat al dit leuke op je pad komt. Koester deze geschenken van boven af!! En dat kookboek lijkt me echt fraai! Succes bij een volgende opdracht!💋💕

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s