Leuke dingen – Het Food Passionistas Brein & Buik Event

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Food Passionistas Brein & Buik event geweest in Utrecht. Een paar weken geleden heb ik Franca van Green Passion, de vrouw achter dit event, geïnterviewd over haar passie voor gezond eten en haar motivatie om het Brein & Buik event te organiseren. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, dus ik keek erg uit naar het event en mijn verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Het programma zat zo boordevol interessante lezingen en leuke workshops dat ik vooraf wel even wat last had van keuzestress, maar na een avondje puzzelen met het blokkenschema ben ik er wel uitgekomen en heb ik een heel gevarieerde dag gehad!

Na binnenkomst heb ik meteen de erg leuke tas van Rechtstreex opgehaald, zodat ik daar alles in kon verzamelen de rest van de dag, en ook een healthy treat van Sharp Sharp. Naar deze gezonde taartjes was ik sowieso al een tijdje nieuwsgierig en toen ik zag dat er een variant was met matcha was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ze waren zo lekker dat ik later ook nog een doosje heb gekocht voor thuis! Met m’n healthy treat in de hand ging ik naar de eerste lezing van de dag, van Nienke Tode-Gottenbos, die een heel interessant verhaal vertelde over de invloed van je spijsvertering en darmflora op je gezondheid. Ik heb haar na de lezing kort even gesproken en denk erover na om een consult bij haar te boeken, omdat er aan de gezondheid van mijn buik ook nog wel wat te verbeteren valt. En ik ben ook erg benieuwd naar haar net verschenen boek “De Poepdokter”!

Na de eerste lezing ging ik naar de zaal waar de hele dag door no-sweat body work-outs werden gegeven. Er waren een aantal verschillende yoga-sessies, maar omdat ik daar al bekend mee ben, heb ik gekozen voor de ademtraining van Yvonne Vendrig. Het was verbazingwekkend om te merken hoe veel invloed ademhalingsoefeningen kunnen hebben op je lichaam en blijkbaar ook je emoties. Ik was van plan om daarna meteen door te gaan naar de Taiwanese tea ceremony, maar ik moest even bijkomen en heb lekker even met een kopje thee op het terras gezeten. Gelukkig werd de mindful tea ceremony nog een paar keer gehouden, dus heb ik er later nog wel een stuk van mee kunnen pakken.

Er was ook een uitgebreid gezond lunchbuffet, maar omdat ik graag zo veel mogelijk lezingen wou beluisteren, heb ik snel een erg lekkere courgette-spaghetti met pistache-basilicumpesto gekocht bij Lekker Raw en heb ik die opgegeten bij de lezing van Philippine Borgers over hoe je kunt luisteren naar de stemmen vanuit je darmen en door het aanpassen van je voeding en leefstijl kunt zorgen voor een feel good story. Veel van wat ze vertelde wist ik eigenlijk al wel, maar ze noemde toch juist ook weer nieuwe dingen waar ik nog nooit over na had gedacht. Na deze lezing heb ik nog even langs alle standjes gelopen en kort met Anna Zeven gesproken. Haar workshop over brainfood had ik helaas niet in kunnen plannen, maar gelukkig had ik laatst al een presentatie van haar gezien op de Parels van Bezuidenhout (over de editie van vorig jaar schreef ik mijn allereerste blog).

De laatste lezing waar ik naar toe ging was die van Yvonne van Stigt over waarom gezonde voeding niet altijd gezond is voor iedereen. Dat vond ik een mooie boodschap om mee te nemen van dit event. Het is erg belangrijk om te kijken naar wat bij jou als individu past en niet simpelweg te volgen wat anderen zeggen dat gezond is. De dag werd afgesloten met een heerlijke cocktail van de Gintonnerie. Bedankt Franca, voor deze inspirerende dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s