Groener leven – Duurzame webshop Green Picnic

Vorige week in m’n blog over ons verlovingsfeestje noemde ik duurzame webshop Green Picnic al even. We wilden ons feestje namelijk graag een groen randje geven, maar bij feestjes met een groot aantal gasten is de vraag wat voor servies je gebruikt toch altijd weer een lastig puntje. Ik heb over het algemeen niet genoeg servies in huis voor iedereen. En wat doe je dan? Dan gebruik je wegwerpservies. Plastic bordjes, plastic bekertjes, plastic bestek. Ik word er altijd een beetje verdrietig van. Maar goed, je moet toch iets gebruiken, dus zijn we gaan zoeken naar dan in ieder geval een duurzamere versie van wegwerpservies, en toen kwamen we uit bij Green Picnic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Speciaal voor ons feestje mochten we van Green Picnic wat verschillende producten uit hun assortiment duurzaam wegwerpservies uitproberen. Composteerbare koffiebekers en borden van suikerriet, biologisch afbreekbare glazen en bestek van maiszetmeel, bordjes en schaaltjes van bamboe en palmblad, gelukkig bestaan er prima alternatieven voor plastic. Het blijven natuurlijk wegwerpproducten, en als het even kan gebruik ik liever gewoon servies, maar voor een feestje als dit waarbij dat door het aantal gasten gewoon niet te doen is, ben ik heel erg blij dat ik dit duurzamere alternatief heb ontdekt.

IMG_2337

Vooral de schaaltjes van palmblad en de bordjes van bamboe vond ik erg leuk. Naast dat ze composteerbaar zijn en duurzaam geproduceerd, zien ze er namelijk ook gewoon erg gezellig en feestelijk uit. Veel leuker dan plastic! En ze zijn stevig genoeg dat je ze prima meerdere keren kunt afwassen en opnieuw gebruiken. Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende hernieuwbare grondstoffen waar de producten van Green Picnic van worden gemaakt.

IMG_2338

Het assortiment wegwerpservies bij Green Picnic is erg uitgebreid, dus eigenlijk is er gewoon geen enkel excuus meer om plastic wegwerpservies te gebruiken (wat mij betreft verbieden ze dat gewoon). Maar wegwerpservies is niet het enige dat ze er verkopen. Dingen niet weggooien is natuurlijk nog veel duurzamer en ook als je dat wil, is er van alles te koop dat je nodig kunt hebben voor een groen feestje of een groene picknick. Mooi kleurig servies van bamboe bijvoorbeeld, een hele collectie drinkflessen en bakjes en zakjes om lunch in mee te nemen, en leuke faitrade spulletjes voor in huis. Ook een goeie website dus om te bekijken als je op zoek bent naar groene cadeau-ideeën!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marjolein Verhoef (leuke achternaam ja, maar geen familie voor zover ik weet) is Green Picnic begonnen omdat ze door mooie en goede alternatieven aan te bieden eraan wil bijdragen dat mensen gaan nadenken over milieuvriendelijke opties in plaats van bijvoorbeeld plastic. Niet alleen in de spullen die ze verkoopt, maar in haar hele bedrijfsvoering doet ze alles zo groen mogelijk. Verzenden in duurzame verpakkingen of hergebruikte verpakkingen van haar leveranciers bijvoorbeeld, en zo weinig mogelijk printen. Voor toekomstige feestjes weet ik bij welke webshop ik moet zijn!

Een gedachte over “Groener leven – Duurzame webshop Green Picnic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s