Lekker eten in Den Haag – Vegetarisch biologisch restaurant Symbiose

Doordat veel van de blogs over eten die ik volg vanuit Amsterdam worden geschreven, begon ik bijna te denken dat er alleen maar leuke hippe gezonde vegetarische restaurantjes in Amsterdam zitten. Nou is het wel zo dat er in Amsterdam absoluut meer zitten dan in de rest van het land, maar in Den Haag zijn toch ook echt wel een paar hele leuke plekken te vinden. Zo heb ik laatst restaurant Symbiose ontdekt in een zijstraatje van de Valkenboslaan. Dit vegetarische biologische restaurant ligt daar een klein beetje verscholen in een woonwijk, maar is absoluut de moeite waard om op te zoeken.

FullSizeRender 2   FullSizeRender_2

Vanuit de open keuken worden met veel enthousiasme lekkere en mooi opgemaakte gerechten geserveerd. Alle gerechten op de kaart, een vrolijk kleurig krijtbord dat naast je tafel wordt gezet, zijn vegetarisch en gemaakt van biologische ingrediënten. Een groot deel ervan is vegan en/of glutenvrij, allemaal duidelijk op de kaart aangegeven. Verder denken ze ook graag mee over allergieën en is het geen enkel probleem om gerechten op de kaart aan te passen.

FullSizeRender_1 2   FullSizeRender_3

We hadden de tapasschotel als voorgerecht, met onder andere gebakken aardappeltjes, gevulde tomaatjes, olijven en de lekkerste huisgemaakte bbq-saus ooit! Echt, als ze die in flesjes zouden verkopen, zouden we er meteen een paar meenemen. Als hoofdgerecht had ik de gado gado met seitansaté, die niet alleen heel erg lekker was maar ook nog echt een plaatje op het bord. De portobello gevuld met geitenbrie die ze voor mijn vriendin hadden gemaakt (in plaats van met eekhoorntjesbrood, blauwe kaas en cashewnoten zoals op het menu), geserveerd met weer die lekkere bbq-saus (ter vervanging van de remouladesaus) viel ook erg in de smaak! Na hadden we een kopje thee met een mini vegan muffin en een handgemaakte bonbon.

FullSizeRender_1   FullSizeRender_2 2

Ik zag net op Facebook dat Symbiose nu een nieuw zomermenu heeft — toen wij er waren was het nog lente — en dat lijkt me een goede reden om er binnenkort nog eens heen te gaan om de nieuwe gerechten te proberen!

2 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Vegetarisch biologisch restaurant Symbiose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s