Lekker eten in Den Haag – Mijn drie favoriete vegan* restaurants

Afgelopen zondag is de vegan challenge begonnen, dus leek het me leuk om een top drie te maken van mijn favoriete vegan restaurants in Den Haag. Het is vegan met een sterretje geworden, omdat een van de drie plekken die ik noem eigenlijk een vegetarisch restaurant is waar je ontzettend lekker vegan kan eten. 

FOAM: Fresh, organic and meat-free

FOAM is absoluut een van mijn favoriete plekken voor een lekkere lunch in Den Haag. Sinds april vorig jaar zit deze “health food hotspot”, zoals ze het zelf noemen, aan de Frederikstraat. Met mooi weer is het erg fijn dat er achter het mooie ruime restaurant ook nog een tuin is met een zonnig terras.

Het eten bij FOAM is zoals de naam al zegt Fresh, Organic and Meat-free. Dan kan je bij mij al weinig meer fout doen! Toen ik ze kort na opening bezocht en deze blog erover schreef, hadden ze trouwens nog de mogelijkheid om kaas toe te voegen aan hun gerechten. Inmiddels zijn ze volledig vegan.

Veggies on Fire

Er zijn voor vegetariërs en vegans heel veel fijne restaurants in Den Haag, maar Veggies on Fire stijgt absoluut boven alles uit en is echt het ultieme genieten! Elk seizoen bedenken ze weer een nieuwe fantastische volledig plantaardige kaart, met ook altijd lekkere glutenvrije en rauwe opties. De producten die worden gebruikt zijn zo veel mogelijk biologisch en lokaal en wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat ze ook een sulfietvrije wijn schenken.

Niet alleen is het eten bij Veggies on Fire ontzettend lekker, maar de sfeer is er ook heel fijn en je merkt dat er met heel veel liefde wordt gewerkt in de keuken. Het is echt alweer veel te lang geleden dat ik hier ben geweest!

Vegetarisch biologisch restaurant Symbiose

Ok, het is geen volledig vegan restaurant, maar voor een leuke plek als Symbiose maak ik in dit geval een uitzondering. Dit vegetarische biologische restaurant ligt een klein beetje verscholen in een woonwijk, in een zijstraatje van de Valkenboslaan, maar is absoluut de moeite waard om op te zoeken. Vanuit de open keuken worden met veel enthousiasme lekkere en mooi opgemaakte gerechten geserveerd.

Alle gerechten op de kaart, een vrolijk kleurig krijtbord dat naast je tafel wordt gezet, zijn vegetarisch en gemaakt van biologische ingrediënten. Een groot deel ervan is vegan en/of glutenvrij, allemaal duidelijk op de kaart aangegeven. Ik heb met een vriendin afgesproken om binnenkort weer eens bij Symbiose te eten, en ik heb er nu al helemaal zin in!

5 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Mijn drie favoriete vegan* restaurants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s