Recepten – Drie keer zelfgemaakt vegan beleg

Vorige week deelde ik mijn drie favoriete vegan restaurants in Den Haag, en vandaag deel ik weer een op de Vegan Challenge gebaseerd lijstje, namelijk drie recepten voor zelfgemaakt vegan beleg. Wat je dan nog op brood/crackers/rijstwafels kunt eten kan nog wel eens lastig zijn als je begint met vegan eten. Gelukkig is er in de supermarkt best wel wat te koop als je eenmaal weet waar je moet zoeken, maar ik maak dingen graag zelf, en zoals je in de recepten hieronder zult zien, is dat vaak erg eenvoudig (en stiekem extra lekker, omdat je het precies aan je eigen smaakt kunt aanpassen)!

Tapenade van zongedroogde tomaten en olijven

Wat ik eigenlijk altijd doe als we een feestje hebben, is een aantal dipjes maken. Hummus en guacamole zijn eigenlijk vaste prik hier, en daarnaast maak ik vaak tapenade van zongedroogde tomaten en olijven. Dit is echt supereenvoudig om zelf te maken en het is niet alleen lekker op een toastje bij een feestje, het werkt natuurlijk ook perfect als broodbeleg!

fullsizerender

Heel simpel alleen de tapenade, of nog beter, gecombineerd met bijvoorbeeld sla, tomaat en komkommer, of met hummus en avocado. Ook heerlijk door de pasta of een salade.  Het recept voor de tapenade vind je hier.

Simpele maar oh zo lekkere zelfgemaakte amandelpasta

Elke keer als ik zelf amandelpasta maak, is het zo op. Het is echt heel lekker op een broodje, een cracker of pannenkoeken, maar ook op een fruitsalade is het heerlijk, of roer eens een schep door warme havermoutpap.

fullsizerender

Je kunt een simpele pasta maken met alleen maar amandelen, maar de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Zo wil ik ook wel eens proberen om zelf pindakaas te maken, en een combinatie van verschillende noten en misschien ook wel pitten lijkt me ook erg lekker. En als je het zelf maakt, kun je ook allerlei smaakjes toevoegen. Wat cacao- of carobepoeder voor een chocopasta, of juist zeezout en wat kruiden voor een hartige variant. Klik hier voor het basisrecept voor amandelpasta. Ik moet het maar snel weer eens maken!

Doperwten-basilicumspread

Dit recept heb ik vorig jaar bedacht naar aanleiding van het Plasticdieet. Bij de Albert Heijn hadden ze toen namelijk verse groentespreads, die niet alleen erg lekker waren, maar waar tot mijn verbazing ook geen conserveermiddelen of andere gekke dingen in zaten (volgens mij zijn ze nu weer uit het assortiment, maar gelukkig maak je het heel eenvoudig zelf).

FullSizeRender_1

Vooral de variant met doperwten was bij mij favoriet. Maar ja, het zat in een plastic bakje, en dus heb ik geprobeerd of ik het ook zelf kon maken. Zoals je hier kunt lezen, bleek dat nauwelijks moeite te kosten en ook nog erg lekker te zijn!

2 gedachtes over “Recepten – Drie keer zelfgemaakt vegan beleg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s