Recepten – Havermout-ontbijtmuffins

Twee weken geleden schreef ik al dat ik soms variatie zoek voor m’n havermoutontbijtjes, en dus plaatste ik toen een recept voor boekweitpap met peer en framboos. Maar in plaats van het basisingrediënt van de pap te veranderen, kun je natuurlijk ook juist iets anders maken van de havermout. Daarom vandaag het recept voor havermout-ontbijtmuffins met banaan, appel en rozijntjes.

Bovendien vind ik het heel fijn om op ochtenden dat ik niet zo veel tijd heb snel een of twee van deze muffins te kunnen pakken en deze onderweg naar m’n werk, of waar ik ook naartoe ga, op te eten. Ze zijn trouwens niet alleen lekker om mee te ontbijten, maar ook heerlijk als gezond tussendoortje later op de dag. Ze zijn altijd zo op bij mij, maar als je er 12 bakt, heb je in ieder geval een paar dagen een supermakkelijk lekker ontbijt!

FullSizeRender_1

Recept

Voor 12 muffins heb je nodig:

 • 300 gram havermout
 • 3 rijpe bananen
 • 3 appels
 • 100 gram rozijnen
 • snufje zout
 • kokosolie voor het invetten van het muffinbakblik

Week de rozijnen eventjes in warm water. Dit voorkomt dat ze snel zullen verbranden tijdens het bakken van de muffins. Prak de bananen in een grote kom. Snij de appels in partjes, verwijder het klokhuis, maar laat de schil zitten. Rasp de appels met een handrasp of in de keukenmachine. Doe de geraspte appel, inclusief het sap dat bij het raspen vrijkomt, bij de banaan in de kom. Doe ook de havermout en het snufje zout erbij. Meng alles goed door. Voeg als laatste de goed afgegoten rozijnen toe en roer deze ook door het beslag.

IMG_4758

Vet een muffinbakblik in met een beetje kokosolie en verdeel het beslag over het blik. Bak de muffins 30 minuten in de oven op 200 graden. Als ze nog warm zijn, zijn ze nog niet heel stevig en kunnen ze snel breken als je ze uit het blik probeert te halen. Tijdens het afkoelen worden ze steeds steviger. Probeer dus geduldig te wachten tot de havermout-ontbijtmuffins zijn afgekoeld en maak ze daarna voorzichtig los uit het blik.

4 gedachtes over “Recepten – Havermout-ontbijtmuffins

 1. sarareijnders zegt:

  Ik heb laatst zulke taartjes met wortel gemaakt! Ook een aanrader, heerlijk als ontbijt, vult goed en lekker snel 😛 (bij het ontbijt dan)
  Dit recept ga ik binnenkort proberen 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s