Lekker eten – The Mae Deli van Deliciously Ella in Londen & The Warehouse Cafe in Birmingham

Gisteravond ben ik teruggekomen uit de UK waar ik een paar dagen een vriendin heb opgezocht die afgelopen jaar naar Birmingham is verhuisd. De laatste twee dagen zijn we samen in Londen geweest en het eerste dat ik riep toen we dat hadden gepland was dat ik dan wel absoluut naar The Mae Deli van Deliciously Ella wou. Ik vind de blog en de kookboeken van Deliciously Ella echt fantastisch. Haar enthousiaste schrijfstijl en positieve benadering van gezond lekker eten spreken mij echt heel erg aan en hebben mij ook geïnspireerd om zelf aan mijn blog te beginnen. Je kunt dus wel zeggen dat zij een van mijn grote voorbeelden is. De kans om te eten in de deli die ze onlangs heeft geopend kon ik dus ook niet aan me voorbij laten gaan!

Nou had ik natuurlijk stiekem gehoopt dat Ella er zelf was maandagavond, maar ik wist wel dat die kans klein zou zijn. En het heerlijke eten naar haar recepten in de gezellige deli heeft dat zeker goedgemaakt! Ik had eerst een superlekkere salade met onder andere geroosterde zoete aardappel, wilde rijst met verschillende soorten bonen, boerenkool en een heerlijke guacamole. Maar de boekweitpannenkoeken die ik als dessert had waren echt nog lekkerder. Eigenlijk hoorde er een compote op de pannenkoeken, maar die was op en daar was ik achteraf heel blij om, want de combinatie van gezouten amandelboter met het zoete van de cruesli, kokossnippers en maple syrup die ik in plaats van de compote kreeg, was echt fantastisch. Ik wil nu alweer terug voor nog een portie van deze heerlijke pannenkoeken, en ze hebben ook echt superveel lekkere ontbijtjes op de kaart staan dus ik wil zeker ook nog een keer bij The Mae Deli ontbijten.

Ook in Birmingham heb ik een geweldig restaurant ontdekt, soort van per ongeluk. Ik had namelijk online de winkel Natural Healthy Foods gevonden waar ik graag heen wou. Ik vind het altijd leuk om in het buitenland naar zulke winkels te gaan omdat ze daar vaak net weer andere producten hebben dan hier in Nederland. Maar wat ik niet wist, is dat er in het pand ernaast een geweldig vegetarisch restaurant zit, The Warehouse Cafe. Dit restaurant zit op de bovenste verdieping van een mooi oud pand. Toen we wat aarzelend binnen kwamen lopen omdat we niet goed konden zien of het restaurant wel open was, werd ons gevraagd of we voor de radiostudio op de begane grond of voor het restaurant kwamen, nou doe het restaurant maar!

Toen we langs de keuken liepen, rook het al heerlijk en er stonden heel veel lekkere en vooral ook verrassende vegetarische en vegan gerechten op de kaart. We hebben gekozen voor corn fritters (geserveerd met popcorn!) en een salade van tempé, gekiemde linzen en grapefruit met frietjes van cassave en als toetje hebben we een deconstructed raw vegan cheesecake gedeeld. Allemaal echt superlekker. Ik heb nu al zin om die vriendin nog een keer op te zoeken later dit jaar en hier weer te gaan eten!

7 gedachtes over “Lekker eten – The Mae Deli van Deliciously Ella in Londen & The Warehouse Cafe in Birmingham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s